INDONEŽANIN SE ZOVE - TITO BOSNA! "Moje ime je originalno i upisano u matičnu knjigu rođenih. Dao mi ga je otac, jako je poštovao Josipa Broza..."

INDONEŽANIN SE ZOVE - TITO BOSNA!

Jedan indonezijski novinar postao je apsolutni hit na društvenim mrežama, prvenstveno među korisnicima iz balkanskih država, i to zbog svojega imena - naime, on se zove - Tito Bosna!

- Prvo bih htio potvrditi da je moje ime originalno i upisano u matičnu knjigu rođenih kako se i vidi iz priloženog - objasnio je Tito Bosna prilažući fotografiju dokumenta u objavi na društvenim mrežama, prenosi portal Blic.

Novinar se oglasio nakon što su ga građani te mediji iz Bosne i Hercegovine doslovce zatrpali pitanjima o njegovu neobičnom imenu.

 - Moj otac, koji mi je dao ime, jako je poštovao Josipa Broza Tita, koji je bio najbolji prijatelj osnivača Indonezije i njezina prvog predsjednika Sukarna. Moj otac dao mi je to ime u nadi da će tako donijeti optimizam Bosni i Hercegovini koja je prošla kroz građanski rat u Jugoslaviji, zemlji u kojoj je Tito nekad bio premijer, a potom i predsjednik - objasnio je novinar koji radi za CNBC Indoneziju i uglavnom izvještava o ekonomiji.

Tito je također istaknuo kako je najveća nada njegova oca "da će Bosna i Hercegovina uvijek biti neumorna u potrazi za svojim razvojem".

Inače, bivša SFRJ i Indonezija bile su članice Pokreta nesvrstanih, a njihovi predsjednici Josip Broz Tito i prvi predsjednik Indonezije Sukarno imali su dobre odnose. Indonezija je vrlo brzo nakon raspada Jugoslavije priznala BiH, a njezin drugi predsjednik Suharto 1995. boravio je u Sarajevu.

Naslovnica ZDtube

Najčitanije