FOTO: KAKO JE PROŠLO OCJENJIVANJE JELA I PIĆA NA ZADARSKOM ADVENTU? Najugodnije iznenađenje je kućica Viking 2, a ovo su svi pobjednici

FOTO: KAKO JE PROŠLO OCJENJIVANJE JELA I PIĆA NA ZADARSKOM ADVENTU?

Treću godinu zaredom u Advent u Zadru uključila se zadarska Udruga ljubitelja vina „Vinum". I ove godine članovi „Vinuma" su ocjenjivali jela i pića koja su u ponudi adventskih kućica.

Zadatak im u srijedu navečer nije bio nimalo lak i to iz dva razloga. Prvi je što je ove godine na adventskim trgovima rekordan broj kućica, čak 25, po su degustacija ponude i sam višesatni obilazak fizički zahtjevan posao. Drugi je razlog to što je ugostiteljska ponuda i jela i pića sve kvalitetnija, svaki od kuhara priča svoju gastronomsku priču, recepture za kuhana vina ili ginove su na više kućica razvijene gotovo do savršenstva, a inače je asortiman svega što su nudi širok, raznolik i atraktivan.

Zato se ekipa iz „Vinuma" ove godine podijelila u dvije grupe, odnosno dva žirija s po pet članova. U gastro žiriju su bili poznati zadarski kuhari: Renato Kraljev, Marko Perić, Mario Arbanas, te Robert Plohl i Branko Kraljev.

U žiriju za ocjenjivanje pića odnosno eno žiriju su bili somelijeri Manuela Plohl, tajnica i osnivačica „Vinuma", Ivan Stiblik, organizator zadarskog vinskog festivala, Filip Erceg, predsjednik „Vinuma" i Sanja Bubičić, te Matko Bačinić.

Ove godine su se i hrana i piće ocjenjivali u nekoliko kategorija, a evo rezultata:

Najbolju ponudu pića na zadarskom Adventa imaju ove kućice:

1. Mala kućica (izvrsna i kvalitetna ponuda alkoholnih i bezalkoholnih pića), dvije vrste kuhanih vina, topli koktel od pelinkovca;  

2. Ox & La Baia (odlična ponuda alkoholnih i bezalkoholnih pića, dobra ponuda koktela, odličan koktel New York sour;  

3. Hedonist  (whiskey corner sa sedam različitih whiskeya, vrlo dobra ponuda alkoholnih i bezalkoholnih pića, kvalitetan rum punč)

 

Najbolja kuhana vina su ovim kućicama:

1. Mistletoe – 100 / 100 bodova,  

2. Konoba Nikol – 92 / 100 bodova,

3. Kiara – 83 / 100 bodova

 

Najbolja slana jela su:

1. Mala kućica – tri vrste fažola,

2. Unusual Winter House – sporo kuhane juneće obrazine u sendviču,

3. Ox & La Baia – sarma

 

Najbolje fast food jelo zadarskog Adventa je:  

1. Unusual Winter House – Snow burger;

2. Viking 2 - Bosanski hot dog;

3. Gourmet Kalelarga - Okruglice od bakalara

 

Najbolje slatko jelo zadarskog Adventa imaju:

1. Plan B –  Fritule;

2. Viking 2 – Germknedla;

3. Unusual Winter House - Kolač od čokolade

 

Najugodnije iznenađenje zadarskog Adventa je kućica Viking 2 koja ima kvalitetna ponudu alkoholnih i bezalkoholnih pića i jela, te vrhunske kuhane ginove.

Nakon zbrajanja bodova na adventskoj su pozornici proglašeni  pobjednici i podijeljene diplome najboljima koji su osvojili i vrijedne nagrade sponzora ocjenjivanja, hotelskih kuća „Ilirija", „Falkensteiner" i „Turisthotel" te organizatora manifestacije Turističke zajednice Grada Zadra.

Naslovnica Zadar plus

Najčitanije