PREDSTAVLJEN NAJBOGATIJI PROGRAM ADVENTA DO SADA U Zadru pjevaju Prljavci, TBF, Hladno pivo... Kućice nude pregršt specijaliteta, a sve je dostupno na posebnoj aplikaciji!

PREDSTAVLJEN NAJBOGATIJI PROGRAM ADVENTA DO SADA

Nikad bogatiji program petog po redu Adventa u Zadru predstavljen je u petak na konferenciji za medije koju su održali glavni organizatori, Grad Zadar, TZ Grada Zadra i Tržnica Zadar. Zadarski će Advent početi za točno tjedan dana, idući petak, 22. studenog, velikim koncertom Prljavog kazališta, a trajat će najduže do sada, čak 40 dana, sve do 2. siječnja.

Kako je naglasio Tomislav Letinić, direktor Tržnice Zadar, na 25 kućica nudit će se razni gastro specijaliteti, inovativniji nego prethodnih godina. Tako će svi Zadrani i njihovi sve brojni adventski gosti, osim u klasičnim zimskim jelima, moći uživati u sporo kuhanim junećim obrazima, pohanim kuglicama od bakalara, churrosima, odležanoj junetini s karameliziranim lukom, junećem burgeru u umaku od brusnica s tartufima...

A dobru spizu pratit će i jako dobra glazba.

- Glazbeni program je doista respektabilan i mislim da će zadovoljiti sve glazbene ukuse, od Prljavaca, Vanne, Hladnog Piva, Psihomodopopa, Varte, Škugora, Cubisma, Opće Opasnosti, Soul Fingersa sve do poznate ekipe s „A strane” koja će pjevati na Badnje jutro, te TBF-a i Zaratina benda koji će nas uvesti u Novu godinu – ponosno je najavio direktor TZ-a Mario Paleka dodavši kako je u ovogodišnji Advent uloženo preko milijun kuna, što će se, tvrdi, itekako vidjeti.

- Prošle godine imali smo za vrijeme perioda odvijanja Adventa 34 posto povećanja broja dolazaka turista u odnosnu na godinu prije te vjerujemo da će ovog puta biti još i više gostiju koji će moći uživati u zanimljivom i atraktivnom Adventu na Trgu Petra Zoranića – rekao je Paleka.

Novosti koje su organizatori uveli za ovogodišnji Advent, predstavio je direktor Letinić.

- Napravili smo posebnu web stranicu, ali i nešto što zasigurno nema ni jedan grad u zemlji, a to je specijalna mobilna aplikacija za Advent koja će se uskoro moći besplatno skinuti. Na toj aplikaciji bit će svi detalji o svakoj kućici, odnosno njihovim ponudama, o programu za određeni dan, o zanimljivostima i slično – naglasio je Letinić, napomenuvši kako zakupci ove godine ne bi trebali imati problema sa strujom i vodom jer su poboljšani uvjeti.

- Novost je također i tehnologija proširene stvarnosti, uz pomoć koje će se posjetitelji moći fotografirati s Djedom Božićnjakom i drugim božićnim likovima, doživjeti pravi zimski ugođaj uz snijeg, cijelu adventsku čaroliju na jedan potpuno drugačiji način. Također, uvedena je i 24 satna zaštitarka služba, a dodatno se uložilo u razglas, rasvjetu i dekoraciju samoga trga – otkrio je direktor Letinić.

Umjesto gradonačelnika Branka Dukića dodatni je program, u ime Grada Zadra, najavio pročelnik Ivica Katić.

- Svake godine pokušavamo adventski program dignuti na jednu razinu više. Kao što se već dobro zna, glavni program odvijat će se Trgu Petra Zoranića i Pet bunara, ali i na Narodnom trgu i Višnjiku, gdje će biti veliko klizalište. Uz peto izdanje Adventa ide i deveti Đir po gradu u koji su uključeni mnogi restorani, kafići, muzeji i trgovine, koji će s popustima i menijima prilagoditi manifestaciji – zaključio je Katić.

Detealje ovogodišnjeg Adventa u zadru možete pogledati na linku

Naslovnica Zadar plus

Najčitanije