TRI HRVATSKE FOTOGRAFIJE IZABRANE ZA KALENDAR SVJETSKE METEOROLOŠKE ORGANIZACIJE ZA 2020.GODINU Gospićeva ražanačka bura i Palčićev lentikularni oblak nad Pagom osvojili žiri WMO-a

TRI HRVATSKE FOTOGRAFIJE IZABRANE ZA KALENDAR SVJETSKE METEOROLOŠKE ORGANIZACIJE ZA 2020.GODINU

Među 14 fotografija koje je WMO, Svjetska meteorološka organizacija izabrala za svoj kalendar za 2020.g. bit će tri fotografije iz Hrvatske, te čak dvije kojima su autori  fotografi iz Zadra i Paga. A i motivi tih fotografija su, naravno nastali u Zadarskoj županiji.

Već činjenica da su se među 14 autora našla čak tri iz Hrvatske, po čemu ćemo biti najzastupljenija zemlja u  toj prestižnoj ediciji, već je izuzetno priznanje hrvatskim fotografima. A to što su među te tri čak dvije od ovdašnjih autora s motivima zadarskog kraja je doista veliko priznanje cijeloj jednoj novoj generaciji fotografa zadarske škole fotografije.

Na novom kalendaru WMO-a naći se fotografija zadarskog fotografa Aleksandra Gospića „Gone with the Bura“ koja je snimljena u Ražancu za jedne od orkanskih bura koje tuku to mjesto, te fotografija  „Sunset Lenticular Clouds“ paškog autora Danijela Palčića. Na fotografiji je Paški most snimljen u zalaz sunca u polovinom veljače ove godine kada je nebo iznad cijelog zadarskog kraja bilo ukrašeno prekrasnim, uglavnom rijetkim lentikularnim oblacima.

Treći hrvatski autor čija će se fotografija naći u kalendaru Svjetske meteorološke organizacije je fotografkinja Miroslava Novak iz mjesta Pribilsavci u Međimurju u kojem je i nastala njezina fotografija „The Rainbows“.

Njihove su fotografije izabrane među 75 pristiglih, a birali su ih internet birači te meteorolozi i fotografi koji su pri odlučivanju promišljali i o geografskoj zastupljenosti fotografija te meteorološkoj zanimljivosti i relevantnosti tematike „Svjetskog meteorološkog dana 2020. godine: Klima i voda“.

Svih troje nagrađenih fotografa  se uglavnom i bavi pejzažnom fotografijom, a njihove su Facebook stranice pune fenomenalnih radova, a u slučaju Palčića i Gospića gotovo isključivo nastalih u zadarskom zaleđu i na Pagu.

Čestitamo našim sjajnim fotografima koji su i na ovaj način, na vrhunski način prezentirali djeliće ljepota i neobičnosti koje ima Hrvatska, a pogotovo ovaj naš zadarski kraj. Njihove će fotografije i motive iduće godine gledati milijuni diljem svijeta.

Naslovnica Zadar plus

Najčitanije

ZADARSKI PRIVREDNI MEMENTO Legendarni direktor Stanislav Antić napravio „inventuru“ svih donacija SAS-a za javno dobro Zadra: Obnovili smo u onom sistemu krov Svete Stošije, čak smo jednom prilikom i Tankerskoj dali novac, zarađivali smo tada više i od njih!

Legendarni direktor Stanislav Antić napravio „inventuru“ svih donacija SAS-a za javno dobro Zadra: Obnovili smo u onom sistemu krov Svete Stošije, čak smo jednom prilikom i Tankerskoj dali novac, zarađivali smo tada više i od njih!
Tri su godine prošle od kad je Stanislav Antić - legendarni zadarski direktor i utemeljitelj jedne od najuspješn...
Legendarni direktor Stanislav Antić napravio „inventuru“ svih donacija SAS-a za javno dobro Zadra: Obnovili smo u onom sistemu krov Svete Stošije, čak smo jednom prilikom i Tankerskoj dali novac, zarađivali smo tada više i od njih!