FOTO: SINOĆ ODRŽANA GASTRO VEČER U prepunom Arsenalu sjajna festivalska završnica i gastronomski spektakl

FOTO: SINOĆ ODRŽANA GASTRO VEČER

Kada su za sve posjetitelje Gastro večeri u Arsenalu otvorena vrata iza kojih su se ukazali stolovi s velikim izborom specijaliteta od tune i jadranske ribe, a za stolovima na katu posluženi sashimi od jadranske ribe ili japanska riža s pečenim artičokama i yuzu limunom, fešta je mogla početi. Iako će današnji nedjeljni dan ponuditi još izložbu fotografija Škur u palači Cedulin i Podmorje na Trgu Petra Zoranića, a vrijedi napomenuti kako još uvijek traje tjedan ponude specijaliteta od tune i jadranske ribe po promotivnim cijenama u zadarskim restoranima, Gastro večer u prepunom Arsenalu bila je po običaju gastronomski, scenski i glazbeni vrhunac zadarskog TSWF-a. Bila je to večer koja je očarala i voditelja programa Olivera Mlakara, u istoj mjeri u kojoj je šarmantni Mlakar očarao zadarsku publiku. Dočekali su ga i ispratili pljeskom.

- Lijep je ovaj festival, baš mi se sviđa. Hrana je jako fina i dobra, a Zadrani su srdačni i vrlo otvoreni ljudi - kazao je legendarni hrvatski televizijski voditelj. Pokazao je također zašto je bio najomiljenije televizijsko lice cijelih pola stoljeća.

- Divno sam se osjećao ovdje večeras među vama, a sada se moram odmoriti ako želim doživjeti stotu - našalio se na oproštaju 84-godišnji umirovljeni voditelj koji još nije rekao zbogom voditeljskim poslovima. U sjajnu atmosferu i feštu u Arsenalu lako su se uklopile i pjevačke zvijezde Natali Dizdar i Zorica Kondža, koje su multimedijalni prostor ispunile glazbenom ugodom i dobrom atmosferom, dok su Georgios Zacharias i Mario Bernatović, slavni chefovi, demonstrirali svu privlačnost i šarenilo okusa azijske kuhinje. Zapravo, event u Arsenalu bio je onakav kakvog ga je u punom festivalskom trajanju od devet dana opisao gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

- Tuna, Sushi & Wine Festival je lijepa priča o tradiciji, ribarstvu i kulinarstvu. Priča se svake godine širi, tako da smo sada imali gotovo dvotjednu manifestaciju koja predstavlja gastronomiju našeg kraja u jedinstvenom spoju s japanskom kulturom. Tuna nas je povezala i naše poslovne odnose pretvorila u prijateljske. Festivalska događanja su obogatila našu turističku ponudu, a kako smo u travnju dobili turiste koji su posjećivali program, siguran sam kako ćemo zahvaljujući Festivalu u narednim godinama dobiti još više novih gostiju - istaknuo je zadarski gradonačelnik. U sinoćnjem programu predstavljena je i senzacionalna suzumu mašina, odnosno sushi robot koji u 60 minuta može proizvesti nevjerojatnih 4.800 komada ukusnih nigiri kuglica od riže.

Tuna, Sushi & Wine Festival organizirali su Turistička zajednica Grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, Zadarskom županijom, Turističkom zajednicom Zadarske županije i Klasterom marikultura - grupacija uzgajivača tune te ostalim brojnim partnerima u projektu. Riječi zahvale iz zadarske Turističke zajednice posebno su bile upućene zadarskim restoranima, malim lokalnim proizvođačima i vinarima zadarskog kraja te brendiranim tvrtkama iz Zadarske županije čije sudjelovanje na TSWF-u doprinosi šarmu i gastronomskoj kvaliteti priredbe.   

Naslovnica Zadar plus

Najčitanije

VIDEO: POSLUŠAJTE IZVOĐAČE PRVOG DERIVAT FESTIVALA KOJI POČINJE U PETAK Nenad Pepić: Let 3 su nam prijatelji, Mrle je iz Petrčana, strašno su zagrijani za svirku svoja prva dva u Zadru, a Repetitor će pomesti sve pred sobom!

Nenad Pepić: Let 3 su nam prijatelji, Mrle je iz Petrčana, strašno su zagrijani za svirku svoja prva dva u Zadru, a Repetitor će pomesti sve pred sobom!
U petak 19. srpnja, na prostoru poljane iza Gradske knjižnice nakon dugo vremena opet se u Zadru održava jedan r...
Nenad Pepić: Let 3 su nam prijatelji, Mrle je iz Petrčana, strašno su zagrijani za svirku svoja prva dva u Zadru, a Repetitor će pomesti sve pred sobom!

VAROŠKA PIVOVARA JEDINA U HRVATSKOJ PROIZVODI PIVO S DIVLJIM KVASCEM OD SMOKVE I S MARAŠKOM Nedavno su izbacili "Ćakulu", uskoro će i "Bonacu": Nećemo dopustiti da iz naših prostorija izađe pivo koje se nama ne sviđa i čija je kvaliteta upitna!

Nedavno su izbacili
Znate li što je zajedničko kemijskom inženjeru, inženjeru prometa i magistru ekonomije? Pivo! Nije riječ o bilo ...
Nedavno su izbacili "Ćakulu", uskoro će i "Bonacu": Nećemo dopustiti da iz naših prostorija izađe pivo koje se nama ne sviđa i čija je kvaliteta upitna!