ODLAZAK NARODNJAČKOG KLUBA I SALE ZA VJENČANJA IZ JAZINA Klub 'Opera' i restoran 'Butler' postaju nova zadarska "in" mjesta!

ODLAZAK NARODNJAČKOG KLUBA I SALE ZA VJENČANJA IZ JAZINA

Ispod oronule fasade jedne od derutnijih zgrada na ulazu u grad – starog Kazališta lutaka Zadar, uskoro će niknuti dva nova moderna mjesta u gradu. Naime, u prostoru bivše sale za vjenčanja "Gastro" trebala bi se otvoriti franšiza poznatog zagrebačkog kluba "Opera", a tik uz njega, u bivšem prostoru "Posh Puba", moderan restoran "Butler grill & cocktails garden".
Prvi projekt, vrijedan nekoliko milijuna kuna, gradu bi trebao donijeti ono što mu je nedostajalo još od zatvaranja kultnog kluba "Gothama" – veliki noćni klub. Na ponovljenom natječaju za gradski prostor na početku Obale kralja Tomislava, jedina je licitirala zagrebačka tvrtka "Nas 4". Jedan od "njih 4" je i bivši gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić, a drugi je njegov partner Slobodan Matenda. Kako neslužbeno saznajemo, u poslove novog kluba uključen je i Šime Miletić, nekadašnji voditelj "Hitch Bara" na Kolovarima. Rekonstrukcija i uređenje prostora novog kluba trebalo bi biti gotovo do početka glavne turističke sezone.

Ugostiteljski objekt "Posh Pub" prije dva mjeseca zatvorio je svoja vrata nakon gotovo tri godine rada. Podsjetimo, tvrtka Toranj poznatog građevinskog poduzetnika Tomislava Škare, ovaj je gradski prostor u Jazinama, veličine preko 200 metara četvornih, iznajmila na licitaciji 2016. godine. Često se ime tog "narodnjačkog noćnog kluba" pojavljivalo u rubrici crne kronike s obzirom na velik broj tučnjava koje su izbijale u i oko objekta. Nakon zatvaranja nije se dugo trebalo čekati na novi projekt. Naime, vlasnici restorana "Proto", supružnici Andabak, otkupili su Škarinu tvrtku zajedno s pravima na najam lokala i odlučili ga prenamijeniti u restoran. Točnije, u grill & cocktail lounge.

- Koncept je osmišljen tako da naglasak bude na ponudi jela s jednog od trenutno najboljih roštilja na svjetskom tržištu. Ideja je naravno naše već poznate “balkanske” specijalitete ponuditi u modernijem ruhu, ali jednako ukusne i prepoznatljive - otkrila nam je Ana Renata, vlasnica budućeg "Butler grill & cocktails gardena". U cijelu priču se uklapa jedinstvena koktel ponuda s nizom autorskih i originalnih koktela, kao i onih već poznatih te uređenje u kojem će se svatko osjećati ugodno, s naglaskom na mnoštvu biljaka i zelenila - otkrila nam je Ana te dodala kako vjeruje da će "Butler" postati novo omiljeno mjesto Zadrana za ugodna druženja, uživanje u ukusnim jelima s roštilja te za ispijanje raznoraznih koktela uz prekrasan pogled na uvalu Jazine.


Matea Gugić

Snimio: Jure Mišković / Hanza Media

Naslovnica Zadar plus

Najčitanije

VIDEO: POSLUŠAJTE IZVOĐAČE PRVOG DERIVAT FESTIVALA KOJI POČINJE U PETAK Nenad Pepić: Let 3 su nam prijatelji, Mrle je iz Petrčana, strašno su zagrijani za svirku svoja prva dva u Zadru, a Repetitor će pomesti sve pred sobom!

Nenad Pepić: Let 3 su nam prijatelji, Mrle je iz Petrčana, strašno su zagrijani za svirku svoja prva dva u Zadru, a Repetitor će pomesti sve pred sobom!
U petak 19. srpnja, na prostoru poljane iza Gradske knjižnice nakon dugo vremena opet se u Zadru održava jedan r...
Nenad Pepić: Let 3 su nam prijatelji, Mrle je iz Petrčana, strašno su zagrijani za svirku svoja prva dva u Zadru, a Repetitor će pomesti sve pred sobom!

VAROŠKA PIVOVARA JEDINA U HRVATSKOJ PROIZVODI PIVO S DIVLJIM KVASCEM OD SMOKVE I S MARAŠKOM Nedavno su izbacili "Ćakulu", uskoro će i "Bonacu": Nećemo dopustiti da iz naših prostorija izađe pivo koje se nama ne sviđa i čija je kvaliteta upitna!

Nedavno su izbacili
Znate li što je zajedničko kemijskom inženjeru, inženjeru prometa i magistru ekonomije? Pivo! Nije riječ o bilo ...
Nedavno su izbacili "Ćakulu", uskoro će i "Bonacu": Nećemo dopustiti da iz naših prostorija izađe pivo koje se nama ne sviđa i čija je kvaliteta upitna!