UKLJUČITE SE I VI U VRIJEDNU AKCIJU Učenici zadarske Strukovne škole skupljaju posteljinu za Psihijatrijsku bolnicu Ugljan

UKLJUČITE SE I VI U VRIJEDNU AKCIJU

Učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića ponovno organiziraju akciju za štićenike Psihijatrijske bolnice na Ugljanu.

Tim povodom, drugu godinu zaredom, na Facebooku je pokrenuta grupa pod nazivom „400 papuča" kako bi pozvali mjesnu zajednicu donirati potrepštine za pacijente i štićenike.

Predstavlja ih školska spremačica Ivana Matković, a moto srednjoškolaca glasi: „Odvojimo za one kojima doista treba, uljepšajmo im Uskrs!"

Ove godine bolnici je najpotrebnija posteljina, a traže se također pidžame, donje rublje, ručnici, papuče, trenerke te cipele. Donatori mogu pomoći bolnici i novčanim iznosima. Akcija je dobila ime prethodne godine kada su se prvenstveno skupljale papuče. Sva odjeća, obuća i potrepštine prikupljat će se u školi.

Akcija prikupljanja traje do Velike subote kada će se sve stvari odnijeti u psihijatrijsku bolnicu. Usto, donatori su zamoljeni provjeriti da roba i ostale potrebne stvari koju ostavljaju ne budu poderane ili oštećene.

Ukoliko pojedini građani nisu u mogućnosti donijeti stvari u školu, a žele donirati, mogu se obratiti za pomoć na broj 099/258-8413.

Naslovnica Zadar plus