ZADARSKE PIVARICE PROŠIRUJU 'BRLOG' Ana i Maja osvojile 100.000 kuna pa će 'Plavuša' dobiti bracu ili seku!

ZADARSKE PIVARICE PROŠIRUJU 'BRLOG'

Prvo zadarsko pivo zadružne pivovare "Brlog" – "Plavuša" – na jesen će dobiti sestru ili brata, jer su cure Ana Teskera i Maja Šepetavec u procesu izrade novog piva.

Mlade pivarke konstantno oduševljavaju rastuću scenu malih pivovara i sljedbenika kraft piva, a svi pivoljupci s velikom žeđi priželjkuju pojavu njihova novog brenda s kojim će zalijevati grlo.

– Naše novo pivo dolazi na jesen, a trenutačno radimo na izgledu etikete – rekla nam je Ana, koja nije htjela otkriti nešto više o pivu koji ovih dana, zbog nogometa, teče u potocima, osim da će biti novog stila.

Bitno je i naglasiti kako su ove dvije poduzetnice, koje "Plavušu" inače proizvode u prostorijama zadarskog Inkubatora, nedavno osvojile 100 tisuća kuna na natječaju "Pokreni nešto svoje".

– Natječaj provodi ACT grupa, a financira ga velika međunarodna korporacija "Phillip Morris". Radi se o natječaju za društvena poduzeća, ona koja imaju pozitivan društveni utjecaj – govori Ana, dodajući kako su se na natječaj javili s potrebom za rashladnim sustavom koji bi im omogućio mnogo efikasnije, brže i kvalitetnije širenje proizvodnje, što bi na koncu dovelo do otvaranja novih radnih mjesta.

– Uskoro planiramo novu investicijsku rundu s primanjem novih članova u zadrugu i širenjem kapaciteta proizvodnje. To je naša najjača strana – ljudi koje imamo u zadruzi i zadružni model po kojemu poslujemo – ističe Ana, dodajući kako im takav princip poslovanja daje hrabrost i energiju jer su – zajedno jači! Tako će ovo ljeto zaposliti i treću osobu u proizvodnji.

– Želimo raditi nova piva i u ponudu uvesti točeno pivo. Dogodine bismo se željeli preseliti u novi i veći poslovni prostor. Zaista imamo puno planova i vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama ostvariti sve što poželimo – govori Ana, koja više od svega u budućnosti želi da ona i Maja ostanu optimisti i sanjari, jer njihove zadrugarke i zadrugari to očito jesu. Da nisu, nikada ne bi od nule dogurale do mjesta na kojem se sada nalaze, među najboljim malim pivarima u Hrvatskoj...
 

Naslovnica Zadar plus

Najčitanije