STIGLA JE I REAKCIJA IZ HYPE BARA NA TEKSTOVE O PREMLAĆIVANJU 40-GODIŠNJAKA „Nitko od naših zaposlenika nije sudjelovao u tom događaju – naš čuvar je ponudio pomoć, a zaposlenici i vlasnik su se dobrovoljno odazvali na razgovor s policijom“

STIGLA JE I REAKCIJA IZ HYPE BARA NA TEKSTOVE O PREMLAĆIVANJU 40-GODIŠNJAKA

Preko Facebooka našoj je radakciji stiglo i priopćenje iz Hype bara u kojemu se demantira bilo kakva umiješanost njihovih zaposlenika ili zaštitara u brutalnom premlaćivanju jednog 40-godišnjaka. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

 

Ovim putem se nakon svih natpisa, osjećamo dužnim obratiti se svima, pa i vama, a vezano za učinjeno prozivanje u raznoraznim objavama kako bi rasvijetlili medijski insceniranu, i moramo priznati veoma maštovitu situaciju. Ovaj post ne treba biti shvaćen kao bilo kakva vrsta opravdanja jer mi za istim nemamo potrebe, budući da ovom činu nedostaje bilo kakav oblik kako sudjelovanja Hype bara, pa samim time i krivice u događaju koji se igrom slučaja odvio ne ispred, već u blizini našeg kluba.

Naime, niti smo sudjelovali u, kako mediji jedva dočekavši, prenose “brutalnom premlaćivanju”, a niti smo isto potencirali, poticali, pomagali ili prikrivali. Nadalje, naslovi medija kako su 6-orica zaštitara sudjelovala u takvoj dogodovštini ispred Hype-a (pa ako mediji i nisu imali namjeru da to tako zvuči), u najmanju ruku implicira situaciju da su svoj doprinos u svemu dali upravo naši zaštitari, što je, naravno, apsolutno netočno.

Kao prvo, Hype bar nema 6 zaštitara već jednog čuvara ovog inače mirnog i bez dosadašnjih izgreda kluba. Dapače, isti je vidjevši što se pored “Vip-a” događa, kao svaki savjesni građanin htio pružiti pomoć, no u tako čemu je bio izravno odbijen. Također, zajedno s čuvarom i vlasnikom kluba nadležne su službe obavile obavijesne razgovore koji su se naglašavamo dobrovoljno odazvali pozivu načelnika Bore Mršića, pa zaista nema mjesta širenju ovakvih dezinformacija i u krajnjem pogledu, vrijeđanja ugleda ovog kluba kao i njegovih zaposlenih i čuvara. Senzacije oko droge, oružja i bilo kakvog kriminala su doista pojmovi koje je bespredmetno vezati za izlazak te subotnje večeri. Širenje laži, vrijeđanje, klevetanje i narušavanje ugleda i časti je osim nemoralno i neljudski, i kazneno djelo u što su nadležne policijske službe, ali i mediji zasigurno upućeni.

Shodno tome, ukoliko imenovani mediji nastave pisati lažne informacije pritom klevetajući ovaj klub, njegov ugled, njegove zaposlenike i odgovorne osobe istog, bit ćemo prisiljeni cijeli ovaj slučaj prepustiti našem odvjetničkom timu koji će poduzeti odgovarajuće i za to potrebne mjere pred nadležnim tijelima. Uz to, opravdano inzistiramo da se svi naslovi i dijelovi objavljenih tekstova koji upućuju na odgovornost Hype bar-a u ovakvom događaju isprave, jer je jedina nepobitna i nesporna činjenica ta da se, na žalost, na objavljenim slikama viđeni događaj doista odvijao ispred nekadašnjeg “Vip-a”, sadašnjeg A1 operatera koji je ustupio snimke svojih kamera.

Napadnutom želimo brz i iskren oporavak, te zaključno, želimo kriminalističkoj službi zadarske policije uspjeh u svim daljnjim akcijama, racijama i suzbijanju svakog zločina u ovom gradu, te po potrebi, stojimo na raspolaganju kao savjesni građani u potrazi za istinom, a ne lažima i huškanjima. Slijedom navedenog, iskreno očekujemo da neće biti potrebe za daljnjim obraćanjem ovog tipa.

Hvala!! Nastavljamo u veselom i druželjubivom tonu baš kao i dosada!! Lijepi pozdrav, Vaš Hype bar tim!!

Naslovnica Tribina

Najčitanije