PRIOPĆENJE IZ OPĆINE BIBINJE: Spriječite daljnu sječu šume jer se radi o kaznenom djelu

PRIOPĆENJE IZ OPĆINE BIBINJE:

Iz Općine Bibinje stiglo je priopćenje vezano uz sječu borova na mjestu gdje će uskoro niknuti najveća ekološka plantaža rogača u Dalmaciji, što Bibinjci na sve moguće načine pokušavaju spriječiti i najavljuju konferenciju za novinare.

"O neovlaštenoj sječi šume u Bibinjama jučer je održana izvanredna sjednica općinskog vijeća Općine Bibinje na kojoj je načelnik Bruno Bugarija podnio izvješće o poduzetim pravnim radnjama na očuvanju zaštite okoliša i nastojanju da se zabrani sječa šume.

Apeliram na Općinsko državno odvjetništvo u Zadru da spriječi daljnju sječu
šume jer se radi o kaznenom djelu. Općina Bibinje podnijela je kaznenu prijavu 13. rujna 2018. godine i od tada nije ništa poduzeto da se spriječi daljnje činjenje kaznenog djela.

Jasno nam je da je interes javnosti velik te da mještani ulažu velike napore da se zaustavi sječa šume, no pozivam svih da se u svim budućim eventualnim postupanjima vode načelom nenasilja, te da postupaju isključivo u okviru zakona RH.

Zbog svega navedenog osjećam se pozvanim informirati javnost o šutnji administracije na naše poduzete pravne radnje, stoga pozivam na konferenciju za novinare koja će se održati u ponedjeljak, 8. listopada kod kamenoloma Sridnjak.

Na konferenciji za medije prisustvovat će:

- Luka Mrkić, odvjetnik Općine Bibinje,

- Ivan Šimunić, predsjednik općinskog vijeća Općine Bibinje

Naslovnica Tribina

Najčitanije