SDP ODGOVARA DIREKTORU VODOVODA "Zašto ste prešutjeli pravu vrijednost novog auta? I zašto ne naplaćujete dugove gradskih moćnika?"

SDP ODGOVARA DIREKTORU VODOVODA

Antun Novoselović, predsjednik GO SDP Zadar poslao je priopćenje medijima koje objavljujemo u cijelosti. Odnosi se na demantij direktora Vodovoda vezano uz kupovinu automobila:

Kako svoja priopćenja uvijek temeljimo na argumentiranim i istinitim činjenicama, ne dozvoljavamo da ljudi, koji su ogrezli u lažima i obmanama, iskrivljavaju istinite podatke i javno ih prezentiraju građanima Grada Zadra od kojih dobro žive godinama. Umjesto da štite interese malog čovjeka i budu im na usluzi, oni lagodno i bahato provode samovolju, koristeći za osobne interese gradsku imovinu. S obzirom da smo u posjedu Zahtjeva za odobrenje leasinga tvrtki Vodovod, a u stvarnosti samom Tomislavu Mateku, jasno je da je naručeni automobil ŠKODA SUPERB. Međutim Matek je namjerno izostavio da se radi o modelu BUSINESS 2.0 TDI 4X4 DSG čija je osnovna cijena 294.874,00 kn što se lako provjeri na stranicama ovog prodavatelja. Pogon na sva četiri kotača direktoru Mateku zasigurno je potreban za otkrivanje kradljivaca vode i enormnih gubitaka po snijegu i ledu, a 190 KS vjerojatno za presretanje dužnika. Istina, na kožnim sjedalima ima malo i tekstila.

Na uvid građanima dajemo Zahtjev za kupnju auta i pitamo se zašto u svom demantiju to nije učinio sam Matek i predočio račun?

No, više od neistina oko automobila zasmetalo nas je licemjerje oko dužnika iz Gaženičke 3. Kaže direktor da lažemo, da on nema saznanja o dugovima, a osobno im, već godinama omogućava da ne plaćaju enormne račune. Poziva nas da nepravilnosti prijavimo institucijama, a mi građanima dajemo na uvid dugovanja zadarskog moćnika koji na dan 17.08.2018. godine duguje 279.194,07 kuna. Svima koji uredno podmiruju svoje račune i strepe nad ovrhama, nakon uvida u ovakva dugovanja, jasno je da Vodovod nije gradska firma i da se Matek ruga njima, ali i institucijama pravne države.

Što se tiče izjava „sindikalnih vođa“ mi ne dvojimo da njima nije dobro. Njima je u Vodovodu odlično, a pogotovo kada su im u Vodovodu zaposleni članovi uže obitelji.

S takvim čovjekom nemamo namjeru dalje polemizirati, ali pozivamo gradonačelnika Dukića, koji je po navodima Mateka upoznat sa svime što se događa u Vodovodu, da kaže građanima čija je Vodovod firma i čije interese zastupa, građana ili lokalnih moćnika?

Naslovnica Tribina

Najčitanije