FOTO: GODIŠNJICA UVRŠTENJA ZADARSKIH BEDEMA NA POPIS SVJETSKE BAŠTINE  Proslava na Forumu, od etno modne revije do folklora i klapskog pjevanja!

FOTO: GODIŠNJICA UVRŠTENJA ZADARSKIH BEDEMA NA POPIS SVJETSKE BAŠTINE 

U Zadru je u subotu poslijepodne zabavnim programom na Forumu obilježena prva godišnjica odluke UNESCO-vog Odbora za svjetsku baštinu za uvrštenje zadarskih bedema na Popis svjetske baštine.

Dan u kojem je službeno potvrđena univerzalna spomenička vrijednost Zadra obilježen je predstavljanjem hrvatske nematerijalne baštine na festivalu „Svi zajedno Hrvatska naj“ u produkciji „Organizatora bez granica“. U programu su kroz folklor, ples, glazbu i modnu etno-reviju predstavljena nematerijalna kulturna dobra upisana na nacionalnu i UNESCO-ovu listu nematerijalne svjetske baštine – od čipkarstva do umijeća izrade medičarskih proizvoda, od klapskog pjevanja i bećarca do nijemog kola.

Naslovnica Tribina

Najčitanije

SJEDI OSAM SATI. BAŠ NIŠTA NE RADI. I TAKO PET MJESECI. PLAĆA: 4.700 kuna! (2) Reakcija načelnika Lončara: "Sve mogu, ali moj rad i činjenice nitko i nikad neće ugasiti. Kakav mobing prema Ukaloviću, pa između nas godinama nema nikakvog kontakta!"

Reakcija načelnika Lončara:
Sukladno Zakonu o medijima molim Vas da objavite demant na članak, kojemu je isključivo namjera mene kao čovjeka...
Reakcija načelnika Lončara: "Sve mogu, ali moj rad i činjenice nitko i nikad neće ugasiti. Kakav mobing prema Ukaloviću, pa između nas godinama nema nikakvog kontakta!"