PRVENSTVO EUROPE U KICKBOXINGU Zlato i bronca za Premića, a Dukić iz brončane u srebrnu!

PRVENSTVO EUROPE U KICKBOXINGU

U gradu Gyoru u Mađarskoj održano je WAKO prvenstvo Europe u kickboxingu za kadete i juniore u sedam disciplina kickboxinga: pointfight, lightcontact, kicklight contact, full contact, low kicki, K1.

Izvršni organizator prvenstva je bila svjetska WAKO organizacija i domaćin Mađarska kickboxing federacija. Riječ je o najvećem natjecanju u Europi na kojem je nastupilo 1992 natjecatelja iz 39 zemalja Europe.

Najbrojnija je bila Mađarska reprezentacija sa 249 sudionika, zatim Rusija sa 216. Slijedila je Poljska sa 150, Irska 148,te Italija sa sa 140... Naša reprezentacija Hrvatskog kickboxing saveza nastupala je sa 87 sudionika, među kojima su bili i člkanovi zadarskog kluba KBK Pretorian sa svoja četiri prvaka države, svaki u dvije discipline.

Toni Premić light contact i kicklight contact +69 kg stariji kadet, Enio Dukić light contact i kicklight contact -69 kg stariji kadet, Paola Tomercaj point fighat i kicklighat -50 kg starije kadetkinje, Ivona Galešić light contact i kicklight contakt +65 starije kadetkinje.

Obavljene su, iako je ljeto i odmor duge i iscrpljujuće pripreme, da bi na prvenstvu prikazali i pokazali da Zadar ima kvalitetne sportaše, kao što nosi naziv grada sporta.

Tako je Toni Premić u light contactu pobjeđuje domaćina iz Mađarske sa 3:0. U četvrtfinalu pobijedio je Poljaka sa 3:0 te u polufinalu Slovaka sa 3:0, a u finalu slavio protiv drugog predstavnika Poljske sa uvjerljivih 3:0, te zasluženo osvojio zlato. U kicklight disciplini u četvrt finalu pobijedio je Mađara sa 3:0, a u polufinalu je izgubio sa tijesnih 2:1 od Poljaka i s tim izborio brončanu medalju.

U osmini finala Enio Dukić je sa 3:0 savladao predstavnika Poljske u light contact disciplini, u četvrt finalu light contact disciplini savladao je predstavnika Slovenije sa 3:0 dok je u polufinalu izgubio od predstavnika Bugarska i osvojio brončanu medalju. On je u kicklight disciplini bio dosta uspješan, u osmini finala sa lakoćom pobijedio predstavnika Irske sa 3:0 u četvrt finalu je pao sa 3:0 i predstavnik Grčke dok je u finalu u napetoj borbi izgubio od ovogodišnjeg osvajača svjetskog kupa Talijana sa 3:0 i osigurao srebrenu medalju.

Paola Tomrecaj u osmini finala point fight disciplini gubi od predstavnice Bosne sa 15:11. U kicklight disciplini u osmini finala pobijedila predstavnicu Italije sa 3:0 u četvrt finalu gubi od Mađarice s kojom je već imala meč u Austriji i tako ostaje bez medalje.

Ivona Galešić kojoj je ovo prvi nastup za reprezentaciju izgubila je u prvom kolu s tim da je pokazala da se može nositi sa svim tim međunarodnim kick boksačima.

- Zadovoljan sam učinkom naših članova ostvarenim na Europskom prvenstvu u Mađarskoj. Nema odmora, nastavljamo sa treninzima, jer nas već u rujnu mjesecu čeka Internacionalni turnir u Slunju, kazao je trener Mentor Toplli.

Naslovnica Sport

Najčitanije