18.MEĐUNARODNA PLANINSKA UTRKA STARIGRAD VELIKO RUJNO Ova staza je jedinstvena u svijetu jer je start na nula, a cilj na 920 metara nadmorske visine!

18.MEĐUNARODNA PLANINSKA UTRKA STARIGRAD VELIKO RUJNO

Međunarodna planinska utrka Starigrad Veliko Rujno po 18. put se održava u srijedu. Start utrke je u 16.30 sati ispred spomenika Stjepanu Radiću u Starigradu a cilj je ispred crkve Velike Gospe na Velikom Rujnu.

Ovogodišnja planinska utrka ujedno s boduje za Kup svete obitelji skupa s polumaratonom Karlovac - Šišljavić koji se trčao u čast Svetog Josipa 01.05.2019 .Planinska utrka Starigrad Veliko Rujno jedna je od najstarijih planinskih trka u Hrvatskoj na kojoj je dosad sudjelovalo preko 1500 sudionika sa svih 7 kontinenata.

Trka je jedinstvena u svijetu jer se start održava na 0 metara nadmorske visine dok je cilj na 920 metara nadmorske visine. Ukupna dužina staze je 13,6 km.

Za ovogodišnju utrku prijavilo se preko 60 natjecatelja, a do samog starta taj broj će biti i puno veći. Na utrci će sudjelovati najbolji Hrvatski planinski trkači reprezentativci Ante Živković iz Dubrovnika, Marija Vrajić Hrvatska olimpijka u maratonu iz AK Maksimir, Maja Urban i Helena Gleđa iz Dubrovnika, a očekuje se start i ponajboljih trkača iz Zadarske županije na čelu s Lovrom Kalcem.

Ovom trkom trajno zahvaljujemo našoj nebeskoj zaštitnici Majci Božjoj kojoj u čast njezina blagdana i trčimo već 18 godina zaredom kao i svim braniteljima bez kojih ne bi bilo ni slobodne Hrvatske, zaključio je direktor utrke Ljubo Ćesić Rojs počasni građanin općine Starigrad. 

 

 

Naslovnica Sport

Najčitanije