FOTO: U ZADRU ODRŽANO MEĐUNARODNO NATJECANJE U GAĐANJU GLINENIH GOLUBOVA U DISCIPLINI TRAP Zadarsku županiju na državnom natjecanju u trapu predstavljat će Arden Dražević, Antonio Pavić i Dorijan Marić

FOTO: U ZADRU ODRŽANO MEĐUNARODNO NATJECANJE U GAĐANJU GLINENIH GOLUBOVA U DISCIPLINI TRAP

U organizaciji zadarskog streljačkog kluba ¨Lovac¨ i njegovih čelnika predsjednika Danijela Telesmanića Dida, počasnog predsjednika Vjekoslava Vjeke Suraća te nadasve agilnog i poduzetnog tajnika Ardena Draževića, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog Streljačkog saveza iz Zagreba, ovog su vikenda na streljani Žmirići održana dva natjecanja u gađanju glinenih golubova u disciplini ¨Trap¨.

Riječ je o prvenstvu Zadarske županije čiji će strijelci braniti boje županije na državnom prvenstvu koje će se održati u subotu i nedjelju 21. i 22. rujna u Novigradu Istarskom, te tradicionalnom međunarodnom natjecanju pod nazivom ¨Grand Prix Zadar 2019¨ godine u kojemu su pored hrvatskih, nastupili strijelci iz Slovenije Italije i BiH, njih ukupno šezdesetak.

Natjecanje je od početka do kraja pratila Komisija za takmičenje u sastavu Arden Dražević - rukovoditelj te članovi Tihomir Marjančić i Vlado Šimec, Komisija za kvalifikaciju sa članovima Željkom Vađićem i Draganom Maričićem te Povjerenstvo za žalbe sastavljeno od Josipa Glasnovića, Adriana Labinjana i Željka Vađića.

Kad se sve zbroji i oduzme te po odluci sudaca u polju Ardena Draževića, Željka Vađića, Adriana Labinjana i Ervina Stubića, Zadarsku županiju na državnom natjecanju u disciplini Trap predstavljat će trojica prvoplasiranih strijelca i to Arden Dražević (107) bodova, Antonio Pavić (105) i Dorijan Marić (104) boda, svi članovi zadarskog Lovca.

U natjecanju za ¨Grand Prix Zadar 2019¨ u žestokoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa ¨Podravina¨ s 320 bodova (Damir Mehkek, Tihomir Marijančić, Ervin Stubić), drugo mjesto s 313 bodova osvojila je ekipa ¨Internacional¨(Tomo Mandić, Josip Obad, Adriana Labinjan) dok je treće mjesto s 311 bodova osvojila ekipa ¨Iskusni¨ (Zvonimir Pavošić, Mario Arnold, Vlado Šimec).

Pojedinačno se natjecanje pratilo s izuzetnom pozornošću i odvijalo se u dvije zasebne grupe A i B. Prvo mjesto u grupi ¨A¨ osvojio je superiorno hrvatski olimpijac Josip Glasnović sa 22 boda. Slijedili su ga Zvonimir Pavošević 20, Ratko Radičević 19, Adriano Labinjani 18, Tihomir Marijančić 17 i Damir Mehkek 16 bodova.

U grupi ¨B¨ prvo mjesto pripalo je Deniju Ljubičiću s 21 bodom. Slijedili su ga Dragan Maričić 20, Ervin Stubić 17, Josip Obad 17, Mario Arnold 17 i Željko Vađić 17 bodova.

U klasi veterana pobjeda je pripala Ivanu Kalinskom uz 103 boda. Drugu poziciju osvojio je Mario Arnold 97 a treću Željko Vađić sa istim brojem bodova.

Pobjednicima pehare, medalje i priznanja na prigodan način uručili Vjekoslav Vjeko Surać, Arden Dražević te tehnički delegat Hrvatskog Streljačkog saveza Željko Vađić. Prigodno su također nagrađena i dvojica mladih debitanata lovaca-strijelaca iz Zadarske županije Luka Predovan iz Vrsi i Ivan Ramljak iz Zadra.

Na zatvaranju dvodnevnog takmičenja, koje se odvijalo u vrućem ljetnom ambijentu, u ime domaćina i organizatora toplim i biranim riječima sudionicima i gostima i svim drugima koji su svojom nazočnošću uveličali ovaj sportski događaj, obratili su se Arden Dražević i Željko Vađić. Pored što su im zaželjeli puno uspjeha i zdravlja u budućem životu, pozvali su ih da se naredne godine u ovo isto vrijeme u još znatnijem broju okupe na zadarskom strelištu Žmirići.

Nakon uzbudljivih natjecanja i podjele priznanja u ležernoj i prijateljskoj atmosferi uslijedio je zajednički ručak na terasi streljane. Gurmanske delicije pripremila je zadarska kuharska ekipa na čelu s kuharom Željkom Baturom.

Zadarski domaćini i njihovi gosti su se na koncu rastali uz rukovanje i srdačne pozdrave.

Naslovnica Sport

Najčitanije