KK ZADAR DOVEO JOŠ JEDNO POJAČANJE Ivan Siriščević potpisao jednogodišnji ugovor - je li Nazor dobio pravog šutera?

KK ZADAR DOVEO JOŠ JEDNO POJAČANJE

Svakim danom momčad Zadra biva bogatija za jednog igrača, tako je svoj potpis na jednogodišnji ugovor stavio i Ivan Siriščević ( 32 – 198 cm), iskusni Splićanin koji je lanjsku sezonu odradio u Rumunjskoj, u Pitestiju.

Siriščević je svojem , danas bivšem klubu ostvarivao sasvim zadovoljavajuće brojke, odnosno, 12.6 poena, 4 skoka i 1.5 asistencija po utakmici što i nije pravi pokazatelj i omjer kvaliteta kojim raspolaže novo zadarsko pojačanje. Jer, primjerice, sezonu ranije, također u rumunjskoj prvoj ligi (Liga National), noseći dres rivala Craiove upisivao je statistiku dosadašnje karijere. 20.4 poena, 5.1 skokova i 3 asistencije da bi na koncu 17./18. sezone s istoimenom momčadi osvojio 7. mjesto u rumunjskom domaćem prvenstvu.

Svoju bogatu seniorsku karijeru započeo je u rodnom Splitu 2003. te je za "žute" nastupao sve do 2008. godine. Nakon toga igrao je za Široki, Kecskeméti, Timișoari, Oberwart Gunnerse, pa ponovno za Split, Cibonu, Mitteldeutscher, Šibenik i već spomenute rumunjske momčadi Craiovu i Pitesti.Važno je napomenuti kako se Siriščević, u vrijeme mandata izbornika Velimira Perasovića nalazio na širem popisu košarkaške reprezentacije Hrvatske. Zanimljivo, Siriščević je na jednom trenigu upisao 67 trica, od toga 61 u nizu!

Naslovnica Sport

Najčitanije