ČESTITKE STIŽU U PAKOŠTANE SA SVIH STRANA "Dat ćemo sve od sebe da se plasiramo u Treću ligu-jug"

ČESTITKE STIŽU U PAKOŠTANE SA SVIH STRANA

Sa svih strana stižu čestitke u Pakoštane tamošnjim nogometašima i tri dana od posljednje utakmice koju su odigrali u Polači u 26. kolu sa istoimenim domaćinom. Pakoštane su pobijedile sa 2:0 te potvrdile naslov prvaka Prve ŽNL Zadar, osvojili prvo mjesto zasluženo. Proslavili su dostojno svoj uspjeh, na trećem poluvremenu, poslije utakmice  počastili svoje sumještane, a za to je „pao“ vol, delicija kojom su počašćeni svi pa i turisti koji su u mjestu na ljetovanju. Lijepa gesta koja govori da nogometaši Pakoštana žive sa svojim mjestom. Tražili smo predsjednika Pakoštana Martin Čudinu.

-Sretan sam kao malo dijete. Osvojili smo titulu sa našim domaćim igračima što je za mene iznad svih pobjeda. Naši dečki su se iskazali, bili su tijekom sezone odlično pripremljeni, nismo imali nikakvih nesporazuma. Dapače, dečki su izvršavali sve svoje obveze do krajnjih granica. Naš mladi i nadareni trener Lino Gavrilovski, jedan od najboljih studenata na Akademiji, iskazao se u znanju, njega igrači slijede, našao je onu pravu kemiju koja ih spaja i vodi ka pobjedi. Vjerujem da ćemo nastaviti i dalje ovako raditi trenirati i ubirati plodove tog rada, kaže predsjednik Čudina.

Imate lijepu kemiju u momčadi, osvojeno je 53 boda, a vaš napadač Martin Bačkov je najbolji strijelac lige sa 28 postignutih zgoditaka?

-O da. Samo 24 utakmice smo odigrali, osvojili 53 boda maksimalno što se moglo, 17 je pobjeda, a one su se događale i doma i na gostovanju. Rekao sam vam ponosan sam na igrače, a Martin Bačkov je naš naj strijelac, igrač koji daje ono nešto što nogomet čini i zanimljivim i interesantnim i do kraja susreta se ne zna pobjednik. Martin je strijelac kakvog treba tražiti, brzac, naš „vjetar“ , kada je u posjedu lopte na krilu nitko ga ne može uhvatiti, tako da spoj brzine i znanja koje ima kao „komparativne“ njegove sposobnosti je dalo 28 golova.  

Nakon osvajanja prvog mjesta vi ste ispunili uvjet da igrate kvalifikacije za ulazak u Treću HNL-jug?

-Da. Mi nismo prestali sa treninzima, intenzivno se spremamo, no kako u ostalim županijama Dalmacije nisu završena prvenstva moramo čekati još tjedan dana da bi vidjeli tko je stekao pravo da ide u kvalifikacije. Igrati ćemo ih ozbiljno, sigurno sve dati od sebe da uspijemo u kvalifikacijama i da se plasiramo, ako bude sreće, u Treću ligu-jug. Bio bi to još jedan poklon našem mjestu, kazao nam je Čudina.

Skladnu družbu NK Pakoštana čine: Tino Juričin kapetan, Bepo Stojanov, Marino Barešić, Riko Maksan, Tomislav Vulin, Martin Bačkov, Frane Bačkov, Marin Barešić, Jere Lokin, Luka Adžić, Aljbert Gegollaj, Tomilsav Lokin, Luka Vukoja, Ante Pirović, Kristian Šarić, Stipe Kurtov, Roko Stojanov. Trener: Lino Gavrilovski

Naslovnica Sport

Najčitanije