USPJEH BOKSAČKOG KLUBA "ARES" NA PRVENSTVU HRVATSKE Ema Vidov je juniorska prvakinja države!

USPJEH BOKSAČKOG KLUBA

Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke u boksu održalo se u Zagrebu, a Boksački klub Ares se u Zadar vratio s broncom, srebrom i zlatom!

Juniorka Ema Vidov je u kategoriji do 52 kilograma pobijedila Doru Druraković iz BK Brod u finalnom meču, osvojila zlato i postala juniorska prvakinja države.

Mlađi senior Roko Bukvić je u finalnoj borbi izgubio od Karla Sabljića iz BK Nokaut Zagreb i time je postao viceprvak u kategoriji do 69 kilograma. U ovom teškom meču odlučivale su nijanse u sudačkim bodovima, a rezultat je otišao u korist zagrebačkog boksača.

Marta Kožul imala je jedan od najtežih zadataka jer je boksala polufinale s doprvakinjom svijeta Nikolinom Čaćić, a meč je prekinut krajem prve runde zbog ozljede ruke zadarske boksačice, čime je ona osvojila treće mjesto u kategoriji do 60 kilograma.

– Zadovoljni smo rezultatima naših boraca na Prvenstvu Hrvatske jer su nas zadnjih mjeseci pratile brojne nevolje. Unatoč njima postigli smo velike rezultate – kazali su treneri Nikola Marketin i Vedran Bajlo.

Boksački klub Ares sada broji čak 13 državnih odličja koja su osvojena ove godine, a to su dva zlata, šest srebra i pet bronci, što znači da klub broji dva prvaka, šest viceprvaka i pet bronci.

Male ratnike će uskoro dočekati novi izazovi jer će u šestome mjesecu boksati i mlađa kadetska reprezentacija, gdje BK Ares ima trojicu svojih pulena, a njihov trener je ujedno i izbornik te reprezentacije.

Naslovnica Sport

Najčitanije