LUKA MODRIĆ, PAOLA BOROVIĆ, BRAĆA FANTELA, MATEA ČERINA... Izabrani najbolji zadarski sportaši u 2018. godini

LUKA MODRIĆ, PAOLA BOROVIĆ, BRAĆA FANTELA, MATEA ČERINA...

U izboru 22 medijska djelatnika iz Zadarske županije, a u organizaciji dnevne novine Zadarskog lista, u Hrvatskoj kazališnoj kući u Zadru uz prisustvo znanih osoba iz političkog, kulturnog i sportskog života grada izabrani su najbolji sportaši u 2018 godini.  

Tako je Luka Modrić najbolji sportaš 2018. godine, Paola Borović najbolja sportašica, posada Jedriličarskog kluba Svetog Krševan Šime Fantela i Mihovil Fantela je najbolja momčad, Ženski košarkaški klub Zadar najbolja ekipa, benkovačka atletičarka Matea Čerina drugu godinu zaredom  najveća je sportska nada Zadarske županije, a Trofej Zadarski, koji od  ove godine dodjeljujemo za osobe s invaliditetom, pripao je Košarkaškom klubu osoba s invaliditetom Zadar.

Za Luku Modrića sve se zna - predvodio je nogometnu reprezentaciju do drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu i osvojio naslov igrača godine u različitim izborima te Zlatnu loptu. Atletičarka Paola Borović prošle je godine na Prvenstvu Hrvatske u dvorani srušila 22 godine star nacionalni rekord Riječanke Silvije Mrakovčić, preskočivši u troskoku 13,54 metara. U 2018. osvojila i broncu u troskoku s Prvenstva Balkana. Šime Fantela i Mihovil Fantela na Svjetskom prvenstvu u Aarhusu osvojili su zlatnu medalju, dok je Ženski košarkaški klub Zadar lani u Prvoj ligi bila šesta, a nastupila je i na završnom turniru Kupa Ružice Meglaj Rimac. Matea Čerina iz Atletskog kluba Benkovac u 2018. godini zlatne medalje osvajala je na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke i kadetkinje.

Nagradu za životno djelo "Mile Filipi" dodjeljuje se novinaru Dragi Mariću, doajenu zadarske sportske publicistike bez čijih djela bi praktično bilo nemoguće proučavati povijest zadarskog sporta.

Naslovnica Sport

Najčitanije

DRAGAN BLATNJAK OTVORENO: Nemamo infrastrukturu, djeca nemaju gdje trenirati, a klubove vode vodoinstalateri koji nemaju pojma o nogometu. Naši treneri su čarobnjaci kada uspijevaju proizvesti igrače!

Nemamo infrastrukturu, djeca nemaju gdje trenirati, a klubove vode vodoinstalateri koji nemaju pojma o nogometu. Naši treneri su čarobnjaci kada uspijevaju proizvesti igrače!
Dragan Blatnjak rođen je u Studencima u BiH. U karijeri je nastupao za Brotnjo, Zadar, Hajduk i O...
Nemamo infrastrukturu, djeca nemaju gdje trenirati, a klubove vode vodoinstalateri koji nemaju pojma o nogometu. Naši treneri su čarobnjaci kada uspijevaju proizvesti igrače!