LEGENDA HRVATSKOG SPORTA PONOSNA NA MLADOG ASA IZ KALI KOJI JE ODUŠEVIO HRVATSKU 'Iza nas su kilometri s ožiljcima od stijena i balvana s kozjih staza Mljeta'

LEGENDA HRVATSKOG SPORTA PONOSNA NA MLADOG ASA IZ KALI KOJI JE ODUŠEVIO HRVATSKU

Dok se Elias spuštao niz švicarsku planinu sve je neposredno uz stazu s velikim osmijehom i ponosom gledao Ivica Kostelić, trener-savjetnik naše reprezentacije, koji inače jako dobro poznaje Eliasa. Uostalom, nakon utrke na Facebooku je naš najbolji skijaš stavio zanimljivu fotografiju uz jednako takvu poruku.

"Poznate li ovog dječaka? To je Elias Kolega zvan Vanilija. Zajedno smo iza sebe ostavili mnoga ljeta na Mljetu, mnoge kilometre po kozjim stazama, a oštre stijene i balvani zauzvrat su ostavili ožiljke po našim nogama i rukama. Dječak što je davno strpljivo trčkarao iza mene postade sada momak na naš ponos i veselje. Bravo Vanilija!"

Vanilija je Eliasov nadimak već godinama, a obitelji Kostelić i Kolega poznaju se već desetljećima. Naime, Eliasova mama Sonja svojedobno je bila rukometašica, a čak je otišla iz Zagreba u Osijek kada je tamo glavni trener bio Gips Kostelić.

 

Dok se Ivica još natjecao, Elias i dvije godine mlađi brat mu Samuel redovito su preko ljeta dolazili na Mljet i zajedno uz Ivicu, odnosno pod Gipsovom paskom odrađivali kondicijske pripreme. Nakon što se Ivica povukao kao natjecatelj, Gips je preuzeo trenersku brigu nad Kolegama.

I, malo po malo, rezultati počinju stizati...

Naslovnica Sport

Najčitanije