ORGANIZATORI "ZADARSKE KOKE" ŽELE SRUŠITI REKORD PO BROJU SUDIONIKA: Nemate brod? Nema veze, javite se i smjestit ćemo vas na jednu od naših jedrilica!

ORGANIZATORI

Predzadnji vikend u ovom mjesecu tradicionalno je već 14. godinu zaredom rezerviran za veliko druženje pod jedrima, u čast našoj pomorskoj tradiciji i svim zadarskim jedriličarskim uspjesima. Vrijeme je za još jednu Zadarsku Koku, poručuju organizatori.

- Sudjelovanje na Zadarskoj Koki je apsolutno besplatno. Idemo po novi rekord regate! Zadarska Koka, nazvana po srednjovjekovnom trgovačkom brodu, namijenjena je svima koji vole jedriti, bez obzira imali ozbiljne ili manje ozbiljne natjecateljske ambicije, kao i onima koji su samo zaljubljenici u more i naš grad. Rekord regate postavljen je 2010. godine, kada je nastupilo 96 ekipa. Bio je to zaista nezaboravan prizor kad je 96 jedrilica razvilo jedra ispred gradske rive. Može li Zadar srušiti taj rekord? Apsolutno može, uvjereni su organizatori pozivajući „sve koji posjeduju jedrilice da nam se pridruže na moru, neka isplove i budu dio velike fešte pod jedrima“.

Imaju rješenja i za sve one koji nemaju jedrilicu i ne poznaju nikog tko ju ima, samo trebaju ostaviti poruku na Facebook stranici Zadarske koke i pokušat ćemo naći mjesto na nekoj od jedrilica naših članova, kažu iz Organizacijskog odbora.

Da ponovimo gradivo: ruta regate je zamišljena tako da su brodovi stalno vidljivi s gradske rive. Start je na gatu Obale Kralja Petra Krešimira Četvrtog. Oznake koje se obilaze su također smještene nadomak popularnih šetališa - svjetionika na Puntamici i Punte Bajlo. Jedre se dva kruga, a pri svakom jedrilice moraju obvezno proći svega kojih desetak metara od gradske rive, tako da se cijela regata može pratiti s kopna.

Navečer velika fešta na Vitrenjaku! Ove godine za delicije je zadužen chef Stipe Šimunov, a dobra zabava zajamčena je uz band Ljetno kino, saksofonistu Jakšu Jordesa i DJ Domagoja.

 

 

Program 14. Zadarske Koke:

-petak 19.10., prijave od 17 sati (JK Uskok)

-subota 20.10. start u 11 sati (gat gradske rive)

-subota 20.10. 18.00 fešta i proglašenje pobjednika (JK Uskok)

 

Naslovnica Sport

Najčitanije