HOĆEMO LI U POLUFINALU BITI BEZ SUBAŠIĆA I VRSALJKA ZBOG OZLJEDA? Liječnik tajnovit: 'Ne znam ništa, ne znam ništa...'; Evo kako bi mogao izgledati sastav za Englesku

HOĆEMO LI U POLUFINALU BITI BEZ SUBAŠIĆA I VRSALJKA ZBOG OZLJEDA?

Veliki je postotak vjerojatnosti da Šime Vrsaljko neće igrati protiv Engleske, njegovo koljeno nije u dobrom stanju, ali nitko u taboru Vatrenih ne želi potvrditi da je definitivno otpao. No, još jača je priča da u srijedu na Lužnikima možda neće biti ni Dejana Lovrena, stopera koji je jučer umjesto na treningu bio u rukama fizioterapeuta.

GLAVOBOLJA ZA DALIĆA UOČI UTAKMICE ZA KOJU ŽIVI CIJELA HRVATSKA Situacija je zabrinjavajuća: Čak trojica Vatrenih propustila su posljednji trening

Vrsaljko i Lovren nisu vježbali, kao ni DanijelSubašić. Na ovom prvenstvu u reprezentaciji su jako tajnoviti kad je riječ o ozljedama, spomenut će GDPR (zaštita osobnih podataka), zbog kojeg liječnici, bez privole pacijenta, nemaju pravo otkrivati dijagnozu. I tako je u zraku ostala enigma… Čak i profesor BorisNemec, koji je uvijek imao dobru komunikaciju s novinarima, šuti kao riba.

VIDEO: Tom Dubravec

- Ništa ne znam, ništa ne znam - to je sve što smo uspjeli “iščupati“ o Nemeca. Ostavio nas je golemim upitnicima iznad glave.

No, čim se baca veo tajne, znači da se nešto krije, uči iskustvo. Vidjeli smo više puta tijekom turnira da je Zlatko Dalić skrivao sastav, da bi ga momčadi priopćio tek na dan utakmice, za neke susrete uopće nije uigravao startnu postavu. I sada nije svejedno hoće li Vrsaljko i Lovren biti na terenu ili ne, čak ni ako izostane samo jedan od njih. To utječe i na igru Hrvatske, ali može biti i bitan podatak Garethu Southgateu kad će slagati taktiku kako nauditi Vatrenima. Zato je možda i dobro da se hrvatska postava ovaj put drži “pod ključem“. Neka Englezi misle tko će igrati. Prevelika je utakmica.

Soccer Football - World Cup - Quarter Final - Russia vs Croatia - Fisht Stadium, Sochi, Russia - July 7, 2018 Croatia's Mario Mandzukic and Luka Modric with coach Zlatko Dalic during the break before extra time REUTERS/Christian Hartmann

REUTERS/Christian Hartmann / REUTERS

Zlatko Dalić

 

Krenulo je loše

Prema našim neslužbenim izvorima Danijel Subašić trebao bi braniti, bez obzira na intenzivan tretman ozljede zadnje lože. On vjeruje da može, priprema se za nastup, ali jasno, Lovre Kalinić je tu, bude li morao uskočiti. Ante Rebić, koji je na treningu trčkarao oko terena, nema teže tegobe i igra.

No, što će biti s Vrsaljkom i Lovrenom? Prva vijest u ponedjeljak bila je da su obojica otpali. No, dečki se ne predaju, medicinska služba i njih dvojica čine sve napore da se “pokrpaju“. U HNS-u nismo dobili podatak čak ni o kakvim se točno ozljedama radi, iako se zna da Vrsaljka muči koljeno. Lovren? Čini se neki mišić. Potom se zakotrljala priča da ni jedan nije otpisan, da su obojica i dalje u konkurenciji, da postoje šanse za nastup.

Moskva, Rusija, 090718.
Trening centar Luznjiki.
FIFA World cup Russia 2018.
Hrvatski nogometni reprezentativci odradili su trening 2 dana prije polufinalne utakmice s Engleskom.
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

 

Lovren je čak najavljen danas na press konferenciji, vjerojatno zato što je igrač Liverpoola, ali to ništa ne znači. Presicu će moći odraditi, hoće li i utakmicu? Duboko se nadamo, jer na ovom Svjetskom prvenstvu igrao je vrhunski, ovog časa figurira kao kandidat za najbolju momčad Mundijala, možda i prvog stopera u Rusiji. Toliko je moćan, brz, impresivan da bi upravo s Englezima trebao imati golemu ulogu. I zato što ih savršeno zna, i stoga jer takvog stopera u talonu nemamo.

Naslovnica Sport