ŠIBENSKO-ZADARSKA PLIVAČKA LIGA PK Jaderi 32 plasmana među tri najbolja!

ŠIBENSKO-ZADARSKA PLIVAČKA LIGA

U organizaciji PK Jadere, na 25 metarskom bazenu Višnjik u Zadru održano je 5. i 6. kolo Šibensko-Zadarske lige za sve kategorije od početnika do seniora. Na programu su bile discipline: 25 m leđno, 100 m mješovito i  100 m leptir u 5 kolu, te 50 m prsno i 200 m slobodno u 6. kolu.

Pod vodstvom trenera Edgara Nimca i Ante Džaje na ova dva kola Jaderu je predstavljalo ukupno 37. članova koji su se 32. puta plasirali među tri najbolja u svojim kategorijama i to 9. puta na prvo mjesto, 12. puta na drugo te 11. puta na treće mjesto. Nakon šest odrađenih kola lige po najvrjednijem zbroju rezultata devet „jaderaša“ se nalazi među tri najbolja u svojim kategorijama.

U kategoriji početnika na drugom mjestu po najvrjednijem zbroju rezultata nalazi se Maksim Vrkić (09) koji je tokom lige sakupio 932 LEN boda, te se u ova dva kola jednom plasirao na drugo i jednom na treće mjesto. Ivano Kuman (08) se u kategoriji početnika izborio za jedno drugo i jedno treće mjesto. 

U ženskoj konkurencji iste kategorije najbolje rezultate je ostvarila Emilia Brnabić (09) koja se jednom plasirala na prvo i jednom na drugo mjesto. Najbolje plasmane na ovom natjecanju ponovo je ostvarila mlađa kadetkinja Rita Herceg (07) koja se u sve četiri discipline plasirala na prvo mjesto. Rita je ujedno sakupila i 2633 LEN bodova te se uvjerljivo nalazi na prvom mjesto po najvrjednijem zbroju rezultata u kategoriji mlađih kadetkinja. U istoj kategoriji u stopu je prati se Melani Pavlović (07) koja se u sve četiri discipline plasirala na drugo mjesto te je također na drugom mjestu i po najvrjednijem zbroju rezultata sa 2174 LEN boda.

U kategoriji kadeta Noa Kuman (04) se jednom plasirao na prvo mjesto te tri puta na drugo, a prati ga Maksim Komadina (04) koji se jednom plasirao na drugo i dva puta na treće mjesto, dok se po najvrjednijem zbroju rezultata u kategoriji kadeta sa 4352 LEN boda nalazi na trećem mjestu.

U kategoriji mlađih juniora plasmane među tri najbolja u svim disciplinama ostvario je Mateo Škalec (02) koji se jednom plasirao na prvo mjesto i tri puta na treće, te se po najvrjednijem zbroju rezultata u kategoriji sa 5926 LEN bodova nalazi na trećem mjestu.

U ženskoj konkurenciji iste kategorije tri plasmana među tri najbolje imala je Ellena Šušteršić (03) koja se jednom plasirala na drugo i dva puta na treće mjesto, a u ukupnom poretku sa 5979 LEN bodova nalazi se na tećem mjestu, ispred nje na drugom mjestu je Tonka Krstić (03) koja je tokom lige sakupila 6402 LEN bodova, a u ova dva kola se jednom plasirala na prvo i jednom na drugo mjesto.

Sandro Barić (01) se tokom ova dva kola jednom plasirao na prvo mjesto te se po najvrjednijem zbroju rezultata sa 5637 LEN bodova nalazi na drugom mjestu u kategoriji, na prvom mjestu je Duje Grgić (01) sa 5928 LEN bodova. Duje se tokom ova dva kola jednom plasirao na treće mjesto. 

Ekipa koja je nastupila na natjecanju: Dora Babić, Sandro Barić, Emilia Brnabić, Maura Damjanić, Petra Dobrić, Anita Dokoza, Roko Grgić, Duje Grgić, Rita Herceg, Lea Ikić, Lovre Jerak, Barbara Jerak, Stipe Kasun, Maksim Komadina, Ema Krstić, Tonka Krstić, Marija Kuman, Noa Kuman, Ivano Kuman, Dorijan Marin, Mate Molnar, Karla Mužanović, Dominik Paleka, Melanie Pavlović, Vito Petani, Ante Petković, Filip Smolić, Danica Sorić, Frane Surać, Anđelo Šabić, Mateo Škalec, Ellena Šušteršić, Maksim Vrkić, Šimun Zdrilić, Roko Zubčić, Mirta Zubčić, Aneta Zurak.                   
Naslovnica Sport

Najčitanije