ADVENT NA VIRU Sinoć otvorena virska adventska manifestacija uz mnoštvo zabave i sadržaja

ADVENT NA VIRU

Lijepa subotnja večer otvaranja manifestacije Advent na Viru privukla je mnoštvo Virana i gostiju otoka iz susjednih mjesta, koji su tijekom večeri uživali u prvom subotnjem adventskom programu. Pjevali su domaća mješovita klapa Puntadura, proslavljeni zadarski sveučilišni a cappella zbor A.K.A. Crescendo i legendarna zadarska grupa Forum, a sve je počelo paljenjem prve adventske svijeće. Virski župnik don Jure Zubović uputio je okupljenima na adventskom trgu prigodne riječi, nakon čega je predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Rajko Radović simbolički upalio prvu svijeću. Istovremeno se na prostoru virskog boćališta, lanjskog klizališta, otvorio dječji zabavni park Božićna čarolija koji je odmah osvojio razigrane mališane. Sinoćnji događaj, kao i sve koji dolaze u programu Adventa na Viru 2019., organizirali su destinacijska menadžment kompanija Vir turizam i Turistička zajednica Općine Vir, dok su na štandovima uz uobičajenu ponudu kobasica, vrućih napitaka i suhih kolača, tete i djelatnici Dječjeg vrtića Smješko prikupljali sredstva za Odjel pedijatrije Opće bolnice Zadar. Riječ je o tradicionalnoj humanitarnoj akciji u kojoj izradom i prodajom božićnih suvenira sudjeluju virski mališani, polaznici Smješka, a sva prikupljena sredstva donirat će se Odjelu pedijatrije u zadarskoj bolnici.

Atrakcija večeri ipak su bile virske zumba plesačice koje su se predstavile energičnom zumba koreografijom uz obilje snježnih papirnatih konfeta. Darovite virske plesačice vode Emerika Tičić de los Santos i njezin suprug Enmanuel de los Santos iz Plesnog kluba Zadar, s kojima su mlade virske plesačice spremile i izvele standardnu latino koreografiju.


foto: (poslano mailom)


OKVIR: Dječji kutak Božićne čarolije
Zavirili smo u kutak Božićne čarolije pod šatorom lanjskog klizališta i uvjerili se u primamljivo šarenilo te mnoštvo sadržaja za najmlađe Viranke i Virane. Nema sumnje kako će tijekom Adventa na Viru virski mališani uživati u svom omiljenom adventskom kutku u društvu s igračkama, omiljenim likovima i prostoru za igru. Božićna čarolija vrata svoga svijeta otvorit će u subotu od 18 sati.

Naslovnica Regional

Najčitanije