U NINU OTVOREN NOVOIZGRAĐENI DJEČJI VRTIĆ 'Utukli' deset milijuna kuna, a novi vrtić već pun! Gradonačelnik Ćurko: Širit ćemo ga, bude li trebalo!

U NINU OTVOREN NOVOIZGRAĐENI DJEČJI VRTIĆ

U Ninu je svečano otvoren novoizgrađen dječji vrtić „Morska vila“, čija je gradnja je trajala godinu dana, a sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za ruralni razvoj i Grada Nina u iznosu od 9,3 milijuna kuna. U vrtić su upisana 92 djeteta s ninskog područja.

- Djece u Ninu ima, za koju godinu možda ćemo već morati proširivati ovaj novi objekt – kazao je ninski gradonačelnik Emil Ćurko, dok je ravnateljica vrtića Irena Ćuk istaknula da vrtić u Ninu ima pet odgojno obrazovnih skupina, od čega su čak dvije jasličke.

Zadarski župan Božidar Longin na otvorenju je naglasio da Županija već duže vrijeme izdvaja značajna sredstva za potrebe djece i povećanje nataliteta.

- Posebno mi je drago što je već popunjen kapacitet, čestitam vam na tome. Nadamo se da ćemo dogodine još više sredstava izdvojiti kada vidimo da ove mjere imaju takav rezultat – poručio je župan.

Naslovnica Regional

Najčitanije