ORGANIZATOR RUJANFESTA ODGOVORIO HVIDRI KOJA TRAŽI ZABRANU NASTUPA SRPSKIH FOLK PJEVAČA "Dečki, i ja sam '91. bio u uniformi, neće biti zabrane!"

ORGANIZATOR RUJANFESTA ODGOVORIO HVIDRI KOJA TRAŽI ZABRANU NASTUPA SRPSKIH FOLK PJEVAČA

Najava izvođača na ovogodišnjem Rujanfestu razljutila je zagrebačke ratne vojne invalide.

- U glavnom gradu Lijepe naše, za čiji smo se suverenitet borili, organizatori, nekoć kulturne glazbene manifestacije, odlučili su ugostiti srpske folk pjevače pod sloganom 'Pomakni svoje granice zabave'. Ovim putem pozivamo sve mjerodavne institucije da zabrane nastup pjevačima koji su za vrijeme velikosrpske agresije pjevali četničke pjesme i iskazivali potporu velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku, poručili su u srijedu iz zagrebačke HVIDRA-e.

U četvrtak su odbili stati pred kamere Dnevnika Nove TV, no organizator festivala im je poručio da do otkazivanja neće doći te da su se pri odabiru izvođača vodili zahtjevima publike.

- Mogu samo reći kolegama iz HVIDRA-e da sam i ja '91. bio u uniformi i da mi je to tad bilo apsolutno normalno, ali danas 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt, da plaćam porez, da ne kršim zakone Republike Hrvatske i da svi ti izvođači koji su ovdje na neki način su dozvoljeni i dostupni na tržištu, odgovorio je organizator Rujanfesta Darko Fuček.

Dodao je da Grad Zagreb nije financijski pomogao organizaciji, iako se na internetskim stranicama festivala navodi kao partner.

Uz Seku Aleksić, na Rujanfestu su još najavljeni i Miroslav IlićŽeljko JoksimovićBajaga, ali i Maja Šuput, Plavi Orkestar, Edo Maajka i Petar Grašo.

Naslovnica Regional

Najčitanije

SJEĆATE LI SE VINKA GVOZDANOVIĆA, PROPALOG PODUZETNIKA KOJI JE ČESTO PO ZADRU DIJELIO SVOJE VJERSKE SAVJETE Ovo je ispovijest njegova sina: "Na spomen oca u optičkom centru mi plaču, on je često u crkvi, sretan što ima goli život i duševni mir..."

Ovo je ispovijest njegova sina:
Upitajte bilo kojeg Splićanina starijeg od četrdeset godina sjeća li se optičkog carstva "Gvozdanović"...
Ovo je ispovijest njegova sina: "Na spomen oca u optičkom centru mi plaču, on je često u crkvi, sretan što ima goli život i duševni mir..."