ŠUŠUR NA GLAVNOM MULU U BIOGRADU NA MORU Dječje litnje igre oduševile i djecu i roditelje!

ŠUŠUR NA GLAVNOM MULU U BIOGRADU NA MORU

U Biogradu na Moru na Rivi su se u ponedjeljak, na glavnom mulu, održale su se prve ovogodišnje Dječje litnje igre. Djeca su se za sudjelovanje na ovim igrama mogla prijaviti ranije u turistički ured ili na licu mjesta od 19 do 20 sati.

Šušur na glavnom mulu krenuo je već od 18 sati jer unatoč visokim temperaturama djeca su se konstantno prijavljivala, te sudjelovala u bojanju kredom, crtanju `školice` i `twistera` koje su do početka natjecanja u veselom raspoloženju igrala.

Voditeljica je malo poslije 20 sati pozdravila sve prisutne, male natjecatelje te organizatora TZG Biograd na Moru zajedno sa udrugom za očuvanje tradicijskih igara Biograjske litnje igre koji su zajedno sa Turističkom zajednicom sudjelovali u organizaciji manifestacije Dječje litnje igre u Biogradu na Moru. S obzirom kako su se prijavila djeca od 4 do 12 godina, a bilo je preko 70 prijava djecu je sudački žiri podijelio u tri skupine. Djeca koja su se prijavila i sudjelovala u ovim igrama dolaze iz cijeloga svijeta pa je tako osim prijavitelja iz Hrvatske bilo djece i iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Nizozemske pa i dalekog Japana!

Djeca su vidno uživala u svakoj od igara, dok ih je najviše oduševila morska igra `gusjenica` u kojoj se zahtijeva prenošenje vode (odnosno mora ).

Ostale igre koje su djeca igrala bile su `skakanje u vrićama`, `prenošenje jaja u žlici`, `zavezane oči`, `prolaz ispod letve` i neizbježno `potezanje konopa`. I roditelji su sudjelovali u igrama i skakali u vrećama te tako podržali svoju djecu.

Manifestacija je završila podjelom medalja za pobjednike, ali i za sve sudionike pa i za roditelje koji su se igrali.

Cilj ove manifestacije je ponovno oživjeti nekad popularne igre, ali i promicati boravak djece na svježem zraku. Poticanje na oživljavanje igara u realnom, a ne virtualnom svijetu. Animiranje djece na zabavu i smijeh, stvaranje natjecateljskog duha i međusobna interakcija.

Slijedeće Dječje litnje igre održavaju se već idućeg ponedjeljka, 19.8. u Biogradu na Moru na glavnom mulu.

Ne propustite odličnu zabavu u kojoj će uživati djeca, ali i roditelji!

Naslovnica Regional

Najčitanije