OVAJ VIKEND U VRANI SCENSKI SPEKTAKL Održavaju se Dani Vitezova vranskih, očekuje vas Viteški turnir i Pomorska noćna bitka!

OVAJ VIKEND U VRANI SCENSKI SPEKTAKL

I ove godine vas u Vrani očekuje veliki scenski spektakl oživljene povijesti Dani Vitezova vranskih. U petak i subotu se održava Viteški turnir, a posjetitelji će moći uživati u novom okruženju na novoj lokaciji u Vrani gdje će biti uprizoren ovogodišnji viteški turnir (noćne bitke, vitezovi, konjičke predstave, srednjovjekovni obrt,....). Manifestacija ima međunarodni karakter gdje uz velik broj domaćih viteških skupina sudjeluju i gosti iz Slovenije, Mađarske, Slovačke te se ukupno očekuje oko 400 sudionika manifestacije.

U nedjelju se održava Pomorska noćna bitka u Pakoštanima, scenski spektakl na moru u kojem sudjeluje drveno brodovlje te mnogo specijalnih efekata - vatrene strijele, replike srednjovjekovnih topova, kubure, baklje, vatromet, …

Manifestacija Dani Vitezova vranskih u trajanju od tri dana po svom obimu predstavlja najveću manifestaciju povijesne tematike na Jadranu.

- Ne tražite vitezove iza gustih pregrada povijesti, ONI SU U VAMA ovaj vikend u Vrani!, poručuju organizatori.

Naslovnica Regional

Najčitanije