NAŠA POZNATA METEOROLOGINJA NAJAVLJUJE PROMJENU VREMENA Što nas čeka do kraja ljeta: Ovakvo razdoblje posljednji put imali smo 2014. godine!

NAŠA POZNATA METEOROLOGINJA NAJAVLJUJE PROMJENU VREMENA

Približava se treći srpanjski vikend, a s njime i kraj hladnijeg dijela najljetnijeg mjeseca, piše RTL-ova meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar. U Splitu, primjerice, imali smo sedam uzastopnih dana s dnevnom temperaturom ispod 30 °C, što znači da su bili hladniji od tridesetogodišnjeg prosjeka. Takvo smo razdoblje posljednji put imali 2014., a prije toga 2011. Istina, ovaj put nije bilo ni toliko hladno, ni toliko kišovito, ali sam sigurna da će oni koji su se prošli tjedan zatekli negdje u Dalmaciji pamtiti te dane po kakvoj-takvoj kiši i svježini, piše Mazzocco Drvar. Sve je to sada iza nas, a pred nama nova vrućina i žega.

VIDEO: LJETNA OLUJA POHARALA DIJELOVE ZAGREBA 'Led se mogao kupiti lopatom, toliko ga je bilo! Malo otvoriš prozor i lupi te u glavu'

Vikend će na obali biti sunčan i suh. Oblaka gotovo da neće biti, tek tu i tamo nešto onih visokih, prozirnih, i to uglavnom u nedjelju. I vjetra malo ili nimalo, ujutro burin, a danju maestral. Noći ponovno tople, većinom iznad 20 stupnjeva, a danju oko ili malo iznad 30 stupnjeva.

I na kopnu, miran i ugodan ljetni vikend. Prevladavat će sunčano, čak većinom vedro pa ponovno treba paziti na jačinu sunca. UV indeks bit će vrlo visok, uobičajeno za ovo doba godine. Noću će biti toplo, samo u gorskim predjelima ugodno, uz temperature većinom od 16 do 20 stupnjeva. Danju vruće, ponegdje čak i vrlo vruće uz najviših 30 do 34 Celzijeva stupnja, navodi RTL-ova meteorologinja.

Kako javljaju HRT-ovi meteorolozi, u ponedjeljak na sjevernom Jadranu postoji mala vjerojatnost za poneki pljusak, uglavnom na riječkom području. Zapuhat će sjeverozapadnjak.

Naslovnica Regional

Najčitanije