ISPOVIJEST MUŠKARCA KOJEG JE PIŠTOLJEM POKUŠAO UBITI SUSJED 'Policiji sam ga prije 2 mjeseca prijavio, ali kao što vidite, nisu me ozbiljno shvatili'

ISPOVIJEST MUŠKARCA KOJEG JE PIŠTOLJEM POKUŠAO UBITI SUSJED

Policiji sam prije dva mjeseca prijavio da mi je netko propucao svjetlo na automobilu i rekao sam kako sumnjam da je to moj susjed P. Ć., ali kao što se vidi, oni to nisu ozbiljno shvatili - kazao je za Slobodnu Dalmaciju Leo Krstulović (38) iz bolničkog kreveta na Odjelu kirurgije KBC Split gdje se nalazi nakon što je ranjen u trbuh metkom iz pištolja.

Kao osoba koja je pucala u njega uhićen je upravo P. Ć. za kojega je Leo Krstulović kazao policiji kako misli da mu je on propucao svjetlo na vozilu. Otac troje djece ranjen je nakon što je u subotu oko 14,40 sati po tko zna koji put upozoravao P.Ć.-a, susjeda iz stana do svoga, da prestane s bukom. Susjed mu je, kao odgovor, priredio “sačekušu” i ustrijelio ga.

- Čulo se lupanje kao da macom tuče, to je bilo nepodnošljivo, subota dva popodne, a nitko mira nema. Otišao sam mu na vrata stana i kucao, on nije htio otvoriti. Kazao sam naglas: “Znam da si unutra, prestani više s tom bukom!”. Otišao sam tada van zgrade na parkiralište uzeti rokovnik iz automobila. Kada sam se vratio u zgradu i popeo se stepeništem na naš kat, oko dva metra ispred ulaza u moj stan vidio sam kako je on odškrinuo vrata svog stana. Ugledao sam pištolj, ali bilo je kasno. Ispalio je metak i zatvorio vrata stana. Uspio sam pozvoniti ženi na vrata, pao sam na pod s nesnosnim bolovima u trbuhu, sjećam se da mi je susjed pomagao dok je došla Hitna pomoć - ispričao je Leo Krstulović svom puncu Teu Živkoviću koji ga je posjetio u nedjelju ujutro u bolnici.

Operacija je prošla dobro i ranjeni Leo Krstulović se dobro oporavlja, a nalazi se na kirurškom šoku gdje će ga zadržati još dan ili dva. U nedjelju ujutro je došao i policijski inspektor uzeti izjavu, ali ga je odbio pošto smatra kako se ovo ništa ne bi dogodilo da je policija ranije htjela razgovarati s njim. Pristao je samo potpisati izjavu da je žrtva kaznenog djela pokušaja ubojstva.

- Moj zet je pao kao žrtva, a to se nije trebalo dogoditi. Treba on i kćer mi imati policijsku zaštitu jer ne možemo znati ima li taj susjed nekoga od prijatelja koji se žele osvetiti. Kada mi je kćer javila da sinoć nije došla policija čuvati nju i djecu preko noći, iako su obećali, nazvali smo ih. Rekli su kako imaju drugog posla i onda mi je žena zvala policiju u Zagreb i tražila dežurnog policajca s najvišim činom. Kada mu je rekla o čemu se radi, kazao joj je: “Gospođo, ništa ne brinite!”. Za deset minuta je došla patrola ispred zgrade gdje mi stanuje kćerka i bili su sve do jutra - kazao je za Slobodnu Dalmaciju Teo Živković.

Stanari zgrade u kojoj se dogodilo ranjavanje duži period trpe izgrede svoj susjeda s prvog kata P.Ć. koji je zbog vikanja, lupanja i glasnog puštanja muzike više puta prijavljivan zbog remećenja javnog reda i mira. Mir je jedino kada ode raditi na brod jer je pomorac. Posljednja prijava bila je prije manje od tjedan dana kada je Prva policijska postaja Split nakon intervencije podnijela Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Splitu protiv P.Ć.-a.

U zgradi na adresi Misećka 63 B u nedjelju ujutro je mirno, iza vrata se čuju zvukovi obiteljskog života, osim iza dvoja vrata neposredno jedna uz druga na prvom katu. Ispred njih je ranjen obiteljski čovjek dok su par metara dalje u stanu bili troje djece i supruga.  Iz razumljivih razloga susjedi uhićenoga ne žele javno govoriti o problemima s njim, a pogotovo sada kada znaju da je spreman potegnuti oružje. Nisu uznemireni samo stanari zgrade u kojoj je ustrijeljen obiteljski čovjek već i oni s okolnih adresa.

- A što da vam kažem, mi svi sad strahujemo od njegovog povratka. Vidite kako su ljudi zvali policiju i ona je dolazila i prijavljivala sudu. I opet nije ništa pomoglo, tako će ga i sad pustiti da ide kući. Trebali su stanari umjesto policije zvati vas novinare, možda bi ga onda sud zatvorio na malo duže - kaže gospođa iz zgrade nasuprot.

Nakon nemilog događaja, otvorilo se niz pitanja.

- Meni nije jasno, ako je on otprije prijavljivan zbog divljanja kao je mogao imati pištolj. Ako ga ima legalno, zašto mu nisu oduzeli dozvolu ako su ga prijavljivali pa valjda policija može u sustavu vidjeti posjeduje li osoba oružje. Zar ne postoji u zakonu da ti se dozvola za oružje može oduzeti ako se ponašaš agresivno? S druge strane, ako nema dozvolu već je pištolj držao ilegalno, postavlja se pitanje je li policija nakon njegovih divljanja, kada su ga prijavljivali stanari zgrade, ikada napravila pretragu stana - opravdano se brine susjed iz obližnjeg ulaza.

Naslovnica Regional

Najčitanije

DETALJI STRAVIČNE SMRTI MLADIĆA NAKON RUTINSKE OPERACIJE KRAJNIKA: Slomljeni djed 19-godišnjaka opisao tragične trenutke: 'Sin nam je banuo sav u suzama i počeo vikati da je mali mrtav. Brže-bolje sam otišao u bolnicu i unuka zatekao umotanog u plahtu, na krevetu...

Slomljeni djed 19-godišnjaka opisao tragične trenutke: 'Sin nam je banuo sav u suzama i počeo vikati da je mali mrtav. Brže-bolje sam otišao u bolnicu i unuka zatekao umotanog u plahtu, na krevetu...
Prema neslužbenim, ali vrlo pouzdanim informacijama, nesretni mladić (19) sa Zlarina koji je prošli tjedan umro ...
Slomljeni djed 19-godišnjaka opisao tragične trenutke: 'Sin nam je banuo sav u suzama i počeo vikati da je mali mrtav. Brže-bolje sam otišao u bolnicu i unuka zatekao umotanog u plahtu, na krevetu...

SJEĆATE LI SE VINKA GVOZDANOVIĆA, PROPALOG PODUZETNIKA KOJI JE ČESTO PO ZADRU DIJELIO SVOJE VJERSKE SAVJETE Ovo je ispovijest njegova sina: "Na spomen oca u optičkom centru mi plaču, on je često u crkvi, sretan što ima goli život i duševni mir..."

Ovo je ispovijest njegova sina:
Upitajte bilo kojeg Splićanina starijeg od četrdeset godina sjeća li se optičkog carstva "Gvozdanović"...
Ovo je ispovijest njegova sina: "Na spomen oca u optičkom centru mi plaču, on je često u crkvi, sretan što ima goli život i duševni mir..."

DANI OTVORENIH VRATA AGROTURIZMA RAVNIH KORATA Od 13. do 15. rujna možete uživati u ukusnim, domaćim proizvodima zadarskoga zaleđa: Kvaliteta je ono čemu težimo, a vjerujte nam, to je ono što i nudimo!

Od 13. do 15. rujna možete uživati u ukusnim, domaćim proizvodima zadarskoga zaleđa: Kvaliteta je ono čemu težimo, a vjerujte nam, to je ono što i nudimo!
Po prvi puta u postsezoni, od 13. do 15. rujna, održat će se Dani otvorenih vrata agroturizma Ravnih kotara. Ova...
Od 13. do 15. rujna možete uživati u ukusnim, domaćim proizvodima zadarskoga zaleđa: Kvaliteta je ono čemu težimo, a vjerujte nam, to je ono što i nudimo!