TUŽITELJSTVO ZA 23-GODIŠNJAKA ZATRAŽILO PRITVOR, SUDAC ODBIO Razbijao po bakinoj kući, prijetio joj ubojstvom i paljenjem stana jer mu nije dala novac za kokain!?

TUŽITELJSTVO ZA 23-GODIŠNJAKA ZATRAŽILO PRITVOR, SUDAC ODBIO

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 8. svibnja priveden 23-godišnji mladić iz Šibenika osnovane sumnje da je počinio kaznena djela oštećenja tuđe stvari i prijetnje, piše Slobodna Dalmacija

Mladići se sumnjiči da je 7. svibnja oko 11.00 sati došao u kuću svoje bake u Šibeniku i od nje zatražio novac kako bi podmirio dug za kupnju droge kokain. Kada mu je starica odbila dati novac i rekla da nema novca, unuk ju je vrijeđao pogrdnim riječima i nogom razbio vazu u hodniku te izišao iz kuće, a što je baka iskoristila i zaključala se.

Kako bi ponovo ušao u kuću, 23-godišnjak je nogama i rukama udarao po zaključanim ulaznim vrata uslijed čega je puklo staklo na ulaznim vratima te je došlo od više udubljenja na vratima. Potom je otišao do prozora kuhinje i uporabom fizičke snage pokušavao ga nasilno otvoriti potrgavši pritom letvicu grilje prozora. Ne uspjevši u tome, on je otišao do prozora spavaće sobe kojeg je uspio otvoriti i ušao u kuću, prišao baki u dnevnom boravku i više joj puta zaprijetio ubojstvom i paljenjem kuće.

Staric je osjetila strah za svoj život, a na kući joj je pričinio štetu u iznosu od 1.500,00 kuna.

Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i opasnosti od ometanja postupka utjecajem na svjedokinju.

Međutim, sudac istrage je odbio prijedlog i odredio osumnjičeniku mjere opreza, i to zabranu dolaska i boravka u ulici u kojoj živi oštećenica, zabranu približavanja njenoj kući na udaljenost manju od sto metara, zabranu približavanja oštećenici na udaljenost manju od pedeset metara, zabranu uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenicom, kao i obvezu javljanja nadležnom tijelu koje je odredio sudac istrage.

Naslovnica Regional

Najčitanije

BRUTALNA LIKVIDACIJA NA MAGISTRALI Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv: "Nikome nije jasno. Nije bio nikakav kriminalac. Vozio je auto star 23 godine i radio na baušteli"

Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv:
  Jedan od hitaca prostrijelio je Karmelinovu vratnu karotidu, a ostali su ga pogodili u glavu. Polici...
Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv: "Nikome nije jasno. Nije bio nikakav kriminalac. Vozio je auto star 23 godine i radio na baušteli"