SMOTRA KLAPA ZADARSKE ŽUPANIJE U Vukovaru nastupile najbolje klape sa zadarskog područja!

SMOTRA KLAPA ZADARSKE ŽUPANIJE

U Vukovaru je održana 5. Smotra klapa Zadarske županije, čime se obilježava početak Dana grada Vukovara te završetak bogatog programa Županijskih dana Zadarske županije. Nastupile su klape Koporan iz Poličnika, Arja iz Starigrada Paklenice, Školji s otoka Pašmana, Puntadura iz Vira i ove godine Arancini iz Zagreba u kojoj pjevaju tri Zadrana.

Vukovarska publika je još jednom bila oduševljena dalmatinskom klapskom pjesmom, ali i zajedništvom i prijateljstvom dvaju gradova. Samoj Smotri prethodilo je otvaranje izložbe „Lutke i scenografija Kazališta lutaka Zadar“, autora Darka Petkovića, a uz ostale nazočni su bili župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić i zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček. U ime Zadarske županije nazočan je bio vijećnik u Skupštini Zadarske županije i predsjednik Odbora za branitelje Dalibor Barešić.

- Naša suradnja na brojnim područjima traje već niz godina i ona nam puno znači – istaknuo je župan Galić, dok je dogradonačelnik Pavliček Zadranima zahvalio na „prekrasnoj uvertiri u obilježavanje Dana Grada.“

Klape Zadarske županije pjevale su na svetoj misi u crkvi sv. Filipa i Jakova tijekom koje je bilo i četiri krštenja. Nakon mise klape su odale počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima, položile vijence i zapalile svijeće na mjestu masovne grobnice na Ovčari i Memorijalnom groblju.

Naslovnica Regional

Najčitanije

BRUTALNA LIKVIDACIJA NA MAGISTRALI Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv: "Nikome nije jasno. Nije bio nikakav kriminalac. Vozio je auto star 23 godine i radio na baušteli"

Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv:
  Jedan od hitaca prostrijelio je Karmelinovu vratnu karotidu, a ostali su ga pogodili u glavu. Polici...
Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv: "Nikome nije jasno. Nije bio nikakav kriminalac. Vozio je auto star 23 godine i radio na baušteli"