FOTO: ZAPOČELO JE 21. IZDANJE MANIFESTACIJE DANI MASLINE Održan "Maslinarski marendin", a evo tko su ovogodišnji dobitnici nagrada i priznanja

FOTO: ZAPOČELO JE 21. IZDANJE MANIFESTACIJE DANI MASLINE

U subotu je započelo 21. izdanje manifestacije Dana Masline 2019. koje se,  podpokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, odvija u Zadru i na otoku Pašmanu. U subotu ujutro u Gradskoj loži dodijeljene su godišnje nagrade i priznanja.

Priznanje "Dr. sc. Ante Medin" dobio je dr.sc Frane Sikirić za znanstveni doprinos u maslinarstvu i uljarstvu, dok je priznanje "Stanko Ožanić za uzornog maslinara dobio OPG Budislav Mađerić. Za osobito postignuće u maslinarstvu i uljarstvu, priznanje "Maslinarsko srce" dobio je OPG Nela Čirjak, a priznanje "maslinarska nada" za postignute uspjehe u praktičnom maslinarstvu otišlo je u ruke Mati Duševiću. Priznanje "Zlatno maslinarsko pero" dobila je Katja Šimac za medijsku afirmaciju maslinarstva i uljarstva. 

Nakon dodjele prianjan i nagrada, na Narodnom trgu održan je i Maslinarski marendin, a donirani novčani prilozi idu za kupnju uređaja za zračenje za Opću bolnicu Zadar. 

Naslovnica Regional

Najčitanije

BRUTALNA LIKVIDACIJA NA MAGISTRALI Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv: "Nikome nije jasno. Nije bio nikakav kriminalac. Vozio je auto star 23 godine i radio na baušteli"

Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv:
  Jedan od hitaca prostrijelio je Karmelinovu vratnu karotidu, a ostali su ga pogodili u glavu. Polici...
Tko je smaknuo Karmelina? Zadnje sate proveo je u kafiću, a onda mu je došla cura i sjeli su u Pola... Šokirana obitelj ne može ni naslutiti motiv: "Nikome nije jasno. Nije bio nikakav kriminalac. Vozio je auto star 23 godine i radio na baušteli"