U OBROVCU SE ORGANIZIRA DAN TEHNIČKE KULTURE Sudjeluju brojne gradske i županijske udruge

U OBROVCU SE ORGANIZIRA DAN TEHNIČKE KULTURE

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije u suradnji s Udrugom tehničke kulture Faust Vrančić iz Obrovca i Srednjom i Osnovnom školom Obrovac organizira Dan tehničke kulture u Obrovcu.

Predstavljanje će se održati u Dvorani škole u Obrovcu, u utorak 9. travnja 2019. u 11 sati.

Na predstavljanju će sudjelovati naše brojne gradske i županijske udruge: Aeroklub “Zadar”, Društvo informatičara “Zadar”, Ronilački klub “KPA Zadar”, Foto klub “Kornat” Kukljica,  Foto – kino – videoklub “Zadar“, CB radio klub “Donat” Zadar, Astronomsko astronautičko društvo “Zadar”, Udruga tehničke kulture FAUST VRANČIĆ, Radio klub “Zadar”, Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Zadar, Planinarsko društvo „Paklenica“ Zadar i Ronilački klub Sveti Roko.

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije udruga je koja djeluje na području Zadarske županije i za ishodište svojega rada i djelovanja ima istraživanja, procjenu i poticanje raznih oblika i sadržaja rada u tehničkoj kulturi, najčešće s darovitim i talentiranim mladim ljudima. Zajednicu danas čini 16 punopravnih udruga članica sa preko 1500 aktivnih članova. Temeljni ciljevi i zadaci Zajednice bili su i ostaju poticanje i promicanje aktivnosti tehničke kulture usklađeno djelujući sa svim članicama i to posebno na stjecanju izvanškolskog tehničkog, tehnološkog, informatičkog, tehničko-gospodarskog i poslovnog znanja, njegovanje stvaralaštva djece i mladeži, te popularizacija znanosti i tehnike. Zajednica spomenuto ostvaruje radom na provođenju programa javnih potreba tehničke kulture Zadarske županije i Grada Zadra, te drugih gradova i općina u kojima djeluju udruge tehničke kulture.

Naslovnica Regional

Najčitanije