VIDEO&FOTO: OTKRIVENI MUČNI DETALJI ZLOSTAVLJANJA U REŽIJI SPLITSKE BANDE: Snimali su selfieje s okrvavljenom žrtvom u prtljažniku!

VIDEO&FOTO: OTKRIVENI MUČNI DETALJI ZLOSTAVLJANJA U REŽIJI SPLITSKE BANDE:

Od četiri nova djela iznuda i prijetnji koje se stavljaju na teret članovima zločinačke udruge na čelu sa Željkom Rajićem u proširenju USKOK-ove istrage, zasigurno je najbrutalnije ono što su radili izvjesnom M.Ž., piše Slobodna Dalmacija.

USKOK PROŠIRIO ISTRAGU PROTIV SPLITSKE BANDE Otimali ljude, gurali im pištolje usta, izreketarili čak i reketarovog oca i ubojicu

On je bio dobar s također prijavljenim Hrvojem Kovčalijom te su čak zajedno i živjeli u kući u Solinu. Kad se Kovčalija počeo družiti s osobama iz krim-miljea, u kuću su počeli dolaziti Ante VučakRobert Žuvela i drugi, a tu je bio i sada pokojni Ante Prnjak kojeg je na TTTS-u izrešetao Liridon Berisha.

Znali su po tjedan dana tulumariti u kući, drogirati se, organizirali su razuzdane zabave, a on se početkom srpnja prošle godine odselio shvativši da to nije život za njega.

Situacija se zakuhala kada je jedne večeri, nakon drogiranja i alkoholiziranja, Kovčalija izvadio kalašnjikov i uperio ga prema ekipi, u kojoj je bio i Prnjak. Ovi u koje je uperio oružje potom su, a da mu se ne bi osvetili, od njega tražili da im plati 30 tisuća eura, što je naposljetku i napravio.

Vučak i Žuvela su navodno bili ljubomorni na prijateljstvo M.Ž. i Kovčalije te su podrivali njihov odnos. Nakon što je on Hrvoju poslao poruku da ide iz Solina, ovaj mu je odgovorio da je tako i bolje. On ima svoju tvrtku, a Kovčalija je u nju uložio oko 100 tisuća kuna. Kad je odlazio iz stana, tamo mu je ostalo razne robe u vlasništvu tvrtke, bjanko-mjenica na 50 tisuća kuna te u servisu na popravku automobil BMW 3 vukovarskih oznaka u vlasništvu tvrtke.

Mučni detalji zlostavljanja

Početkom kolovoza su mu Žuvela i osoba nadimka Knjižo (35-godišnjak koji je i sam u veljači ove godine propucan u Solinu s dva metka u natkoljenice) javili da je vozilo popravljeno. M.Ž. misli da je to bilo samo zato da ga namame da dođe u Split da ga otmu. Kad je došao 1. kolovoza prošle godine, Vučak ga je pozvao u svoj stan u Stobreč da uzme neke stvari. No, u stanu ih je čekao Berisha koji je držao pištolj srebrne boje. Nekoliko minuta poslije u stan je došao Žuvela i još dvojica muškaraca.

Jedan od njih, Pivčević, imao je pištolj i odmah je M.Ž. opalio drškom po glavi i stavio mu cijev u usta. Žuvela mu je skinuo zlatnu narukvicu s ruke, mobitel i ključeve dva automobila, a Liridon Berisha mu je uzeo dvije tisuće kuna.

Kako se zlostavljanje nastavilo, najviše ga je, sumnjaju istražitelji, tukao Vučak šakama i otvorenim dlanom po glavi i tijelu te nogama u noge. U jednom trenutku Berisha je izvadio nož, stavio ga na nadlakticu M.Ž. i zarezao ga. Svi su ga onda uzeli, odigli i odnijeli u kupaonicu polijevajući ga naizmjence vrućom i hladnom vodom, govoreći da im mora platiti 30 tisuća eura i da im je Kovčalija rekao da je ostao dužan njemu 80 tisuća, pa je bolje da njima da tih 30 nego njemu 80.

Nesretna žrtva je ponavljala da ne duguje Hrvoju ništa i da nema novca. Nakon što su ga zalili vodom, sjeli su ga na stolicu i nastavili tući. Žuvela je tad nazvao Kovčaliju i rekao mu da dođe, da su uhvatili M.Ž. On je tad pitao može li u WC te je htio pobjeći jer je vidio da su ulazna vrata nezaključana, no na njega su skočili Žuvela, Vučak, Berisha i Pivčević. Tad je počeo histerično vikati da ga ubiju pa su ga jedva svladali te su ga opet izudarali.

Pola sata poslije došao je Kovčalija u stan, a M.Ž. je sjedio sav krvav, pomirio se s tim da će ga ubiti i više ništa nije htio govoriti. Kovčalija je cijelo vrijeme govorio da mu vrati novac, a u međuvremenu se vratio muškarac koji je izišao van i rekao da je susjeda izgleda nešto čula i da bi mogla zvati policiju. Taj je muškarac ostao u stanu, a ostali su njega izveli, utrpali u Mercedes koji koristi Kovčalija te su ga odveli na TTTS.

Tamo su mu rekli da će ga zatvoriti u jedan šaht do sutradan, kada će otići s njima i prepisati im dva vozila. Žuvela i još jedan su ga tukli i govorili mu da zove nekoga od prijatelja da posudi novac.

PU splitsko-dalmatinska

 

Snimali selfieje uz okrvavljenu žrtvu u prtljažniku

Nazvao je prijatelja u jedno mjesto kod Šibenika i ovaj je pristao posuditi mu 20 tisuća kuna. Odvezli su se autocestom do Šibenika, a onda do tog mjesta te su sjeli u kafić. Kad je došao njegov prijatelj, on je pokušao pokretima dati mu do znanja što se događa i da je u nevolji, no Žuvela je to vidio.

Otišao je do prijatelja, uzeo novac i dao im ga, a kad su sjeli u auto i krenuli natrag prema Splitu, Vučak i još jedan su podijelili novac. Nazvali su Kovčaliju i rekli mu da ih je M.Ž. prevario i da im ništa nije dao. Odvezli su ga na Lovrinac, a potom u Solin. Pred Kovčalijinom kućom otvorili su prtljažnik i snimali selfieje dok je on krvav sjedio u prtljažniku.

Naposljetku su ga uveli u kuću i dogovarali se da će ga vezati u kućicu za psa do idućeg dana, da im mora prepisati vozila, sav novac koji ima na računu i da im mjesečno mora davati 10 tisuća kuna. Zvao je svog brata i još dva prijatelja da mu posude novac, no nitko mu ga nije mogao dati. Vučak ga je cijelo vrijeme tukao, a M.Ž. misli da je u tome posebno uživao.

MUP

 

Na kraju su ga ostavili zaključanog u stanu te su ga sutra opet trebali podvrgnuti torturi. Kad se Kovčalija vratio u stan, pravio se da spava pa je na kraju uspio pobjeći kroz prozor i dokopati se solinske policije.

Nakon svega, uzeli su mu vozilo BMW u vlasništvu tvrtke tako što su iskoristili dokumente u vozilu i prepisali auto na Kovčalijina brata. Kovčalija je i iskoristio i aplikaciju preko koje je izdao fiktivni račun od 137 tisuća kuna iz kojeg proizlazi da je njegov brat platio taj iznos tvrtki M.Ž. kao kupoprodajnu cijenu, piše Slobodna Dalmacija.

Naslovnica Regional

Najčitanije