TREĆI PUT ZAREDOM Sajam stipendija u Zadru: sve informacije za srednjoškolce i studente na jednom mjestu!

TREĆI PUT ZAREDOM

Ovogodišnji Sajam stipendija i visokog obrazovanja održat će se u četvrtak, 4. travnja od 11 do 17 sati u zgradi Sveučilišta u Zadru na Obali kralja Petra Krešimira IV/2.

 Institut za razvoj obrazovanja ga organizira treći put zaredom u suradnji s Gradom Zadrom, a izlagači iz grada, raznih dijelova Hrvatske i šire Europe namjeravaju predstaviti svoje studijske programe i popratne programe stipendiranja.

Riječ je o jedinstvenom događaju gdje se srednjoškolci, studenti i drugi zainteresirani građani mogu upoznati s trenutno nuđenim oblicima stipendija i financijske potpore, studijskim programima te obrazovnim mogućnostima na hrvatskom i inozemnom tržištu. Sudjelovat će izaslanici stranih visokih učilišta poput RIT Croatia. Među domaćim izlagačima pak se nalaze veleučilišta kao što su Veleučilište u Šibeniku i Veleučilište Marko Marulić u Kninu zajedno s predstavnicima lokalne zajednice i izvangradskih sveučilišta.

 Ministarstvo znanosti i obrazovanja ponudit će informacije o državnim stipendijama, a Agencija za mobilnost i programe EU odgovarat će na upite vezane uz studentsku razmjenu i stipendiju za mobilnost. Niz stranih kulturnih centara poput DAAD-a (Njemačka služba za akademsku razmjenu), British Council Croatia i Advantage Austria će informirati posjetitelje o mogućnostima studiranja u zemljama koje predstavljaju.

Cilj sajma je olakšati pristup visokom obrazovanju, ali i pomoći studentima što uspješnije završiti studij. Organizatori smatraju da su stipendije važan poticatelj studiranja i jamac zapošljavanja nakon završetka studija.

U tom pogledu Grad Zadar proaktivno ulaže u obrazovanje svog stanovništva stipendirajući srednjoškolce i studente. Ključni suorganizator je Institut za razvoj obrazovanja čija je misija osigurati jednaku priliku obrazovanja svima u skladu s utvrđenim sposobnostima, a posebno je usredotočen na zanemarene društvene skupine kojima je pristup obrazovanju otežan. Institut je osnovan 1999. godine kao neprofitna organizacija posvećena unapređenju visokog obrazovanja u Hrvatskoj.

Područja u kojima djeluje su financiranje školovanja, jednakost pristupa obrazovanju, razvoj nacionalnog kvalifikacijskog okvira, studentska mobilnost te osiguravanje i unapređivanje kvalitete visokog obrazovanja.

Naslovnica Regional

Najčitanije