VIDEO & FOTO: KUHAJMO LOKALNO uz SONIK Filet bakalara s mladim lukom

VIDEO & FOTO: KUHAJMO LOKALNO uz SONIK

U novoj epizodi kulinarskog showa "Kuhajmo lokalno uz Sonik" chef Josip Vrsaljko za vas je pripremio pravu poslasticu! Zvijezda ove emisije je kraljica proljetnih stolova - mlada kapulica zadarskog zaleđa!

Sastojke za pripremu ovog jela pronađite u preko 80 prodavaonica diljem Zadarske županije.

Uz #KupujmoLokalno košarice, u kojima ćete pronaći svježe voće i povrće uzgojeno na poljima zadarskog zaleđa, Sonik vam nudi i sve vaše omiljene proizvode po super cijenama.

U drugoj emisiji "Kuhajmo lokalno uz Sonik", pripremljeno je ukusno jelo Filet bakalara s mladim lukom.

Pogledajte VIDEO.

FILET BAKALARA S MLADIM LUKOM 

za 4 osobe

CRUST (HRSKAVA KORICA)
- 40 g. maslina „PZ Marina“ (očišćenih od sjemenki)
- 40 g. zelenog dijela od mladog luka
- 60 g. krušnih mrvica „Foša“
- 40 g. Maslaca
- 30 g. sira parmezana „Domaća kravica“
- 1 limun (korica)

METODA:
1. U blenderu izmiksati sve namirnice da se sjedine u finu pastu.
2. Između dva papira za pečenje razvaljati da se dobije debljina 4mm.
3. Ohladiti

FILET BAKALARA:
- 4 fileta bakalara (180 g.svaki)
- 50 ml. bijelog vina „Rukatac – Vina Palihnić“
- 40 g. maslaca
- Sol „Solana Nin“,Papar
- 1. Žlica biljnog ulja za prženje

METODA:
1. Začiniti filete bakalara sa solju i paprom.
2. Na tavi zagrijati ulje i popržiti fiete bakalara 30sec. Izvaditi filete sa strane na poseban tanjur.
3. Na vrućoj tavi gdje se pržio bakalar dodati vino i pustiti da se reducura na 1/3. Dodati maslac te skloniti sa vatre. Miješati da se dobije emulzija. Čuvati na toplom do posluživanja.

SOTIRANI MLADI LUK:
- 20 kom očišćenog i opranog mladog luka (600 g. cca)
- Sol „Solana Nin“,Papar
- 50 ml. vode
- 50 g. maslaca

METODA:
1. Na vrućoj tavi prepržiti luk da se karamelizira. Dodati vodu naglo i maslac i pustiti da se glazira
2. Začiniti sa solju i paprom.

ZAVRŠAVANJE I PREZENTACIJA:
1. Rezati crust na komade proporcionalno veličini fileta bakalara.
2. Staviti crust na filete i staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 210°C 10 min.
3. Na tanjur posložiti po pet kom.mladog luka. Staviti na njega pečene filete bakalara i sa strane dodati deglaziranu emulziju od vina i maslaca.
4. Začiniti sa maslinovim uljem "PZ Marina"

DOBAR TEK!

Naslovnica Promo

Najčitanije