U PONEDJELJAK KREĆE REALIZACIJA VELIKOG PROJEKTA Počinju radovi na Bedemima zadarskih pobuna! Automobili su zabranjeni, evo nove prometne regulacije

U PONEDJELJAK  KREĆE REALIZACIJA VELIKOG PROJEKTA

U ponedjeljak, 16. rujna započinju radovi na parternom uređenju Ulice Bedemi zadarskih pobuna. Radovi se izvode u sklopu projekta „ZADAR BAŠTINI – Integrirani kulturni program Grada Zadra 2020“ s ciljem očuvanja, revitalizacije i integracije kulturne baštine u zaštićenom povijesnom dijelu grada Zadra.

Zbog početka navedenih radova, Ulica Bedemi zadarskih pobuna zatvara se za sav promet te će unutar obuhvata gradilišta, za vrijeme izvođenja radova, na snazi biti privremena regulacija prometa, dok će se sav promet prema Poluotoku odvijati Liburnskom obalom.

U okviru nove prometne regulacije, privremeno će biti omogućen pristup vozilima postojećih korisnika bedema koji žive i djeluju u obuhvatu Ulice Bedemi zadarskih pobuna. Stoga se mole svi sudionici u prometu da poštuju privremenu prometnu signalizaciju te da na prilazima gradilištu povećaju oprez.

Budući da je projektom Zadar Baštini predviđeno da će nakon obnove i revitalizacije, zadarski fortifikacijski sustav, koji je ujedno uvršten na UNESCO-ov Popis svjetske baštine, postati reprezentativna gradska šetnica, oslobođena od prometa i vozila, dakle pješačka zona,  Grad Zadar radi na trajnom rješenju rasterećenja Poluotoka od vozila i prometa kroz projekt izgradnje javne garaže na Ravnicama. Također, po skorašnjem završetku Branimirove obale, građanima i gostima Zadra ponovno će biti dostupno parkiralište kod Ljepotice te će se na području Jazina i Ravnica proširiti postojeći kapaciteti za parkiranje.

Podsjetimo, Grad Zadar i Minigradnja d.o.o. sklopili su 11. srpnja 2019. godine Ugovor o građenju za radove na parternom uređenju Bedema zadarskih pobuna koji se provode u okviru projekta „ZADAR BAŠTINI“ te je Sukladno Članku 4. Odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području grada Zadra za 2019. godinu, uvođenje odabranog ponuditelja u izvođenje radova planirano je za rujan 2019. godine. Predviđeno trajanje izvođenja radova je 12 mjeseci, dok je ukupna vrijednost radova 23.784.855,70 kuna.

Više informacija o projektu „ZADAR BAŠTINI“ dostupno je na službenim stranicama projekta: https://www.zadarbastini.hr/.

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije

NAKON TRAGEDIJE U BIOGRADU U KOJOJ JE STRADALA MEDICINSKA SESTRA I MAJKA TRIJU DJEVOJČICA "Dosta mi je što svakodnevno doživljavam da mi je onaj koji mi je ubio suprugu ispred mene namjerno turira motorom, sad još i ovakvo ponašanje!"

Obitelj 36-godišnje Petre Mršić, medicinske sestre i majke triju djevojčica koja je prošle godine stradala pod k...
"Dosta mi je što svakodnevno doživljavam da mi je onaj koji mi je ubio suprugu ispred mene namjerno turira motorom, sad još i ovakvo ponašanje!"

"POVUKAO SE" NAKON ŠTO JE PUSTIO OSUMNJIČENE ZA SILOVANJE DA SE BRANE SA SLOBODE Sudac Ivan Marković zatražio policijsku zaštitu i odgodio suđenje za nezapamćen zločin koji je nad svojom djecom počinio otac s Paga!

Sudac Ivan Marković zatražio policijsku zaštitu i odgodio suđenje za nezapamćen zločin koji je nad svojom djecom počinio otac s Paga!
Sudac Kaznenog odjela Županijskog suda u Zadru Ivan Marković zatražio je zaštitu policije zbog prijetnji koje su...
Sudac Ivan Marković zatražio policijsku zaštitu i odgodio suđenje za nezapamćen zločin koji je nad svojom djecom počinio otac s Paga!