METEOROLOZI NAJAVLJUJU VELIKU OPASNOST OD NOVOG TOPLINSKOG VALA "Mali Vakula" upozorava: Uskoro stiže pakao u Dalmaciju, a najgore će biti u Zagori

METEOROLOZI NAJAVLJUJU VELIKU OPASNOST OD NOVOG TOPLINSKOG VALA

Dalmacija se trenutno prži na 30 stupnjeva u hladu, ali sasvim je izvjesno da nas u narednim danima očekuje značajan rast temperature.

Uskoro stiže "pakao" nad Dalmaciju...Pred nama je novi toplinski val! Tvrdi tako i Ivan Šolić, magistar šumarstva i zaljubljenik u meteorologiju iz Sutine, poznat i pod nadimkom Mali Vakula.

- Sinoptička situacija u srpnju poštedila je Dalmatinke i Dalmatince ozbiljnijih toplinskih valova, a dani koji dolaze neće imati toliko razumijevanja prema nama. Uslijed prodiranja vrućeg zraka sa sjevera Afrike, temperature će iz dana u dan rasti, a kulminacija toplinskog vala uslijedit će u prvim danima idućeg tjedna kada će se obala "kuhati" uz maksimalne temperature zraka u meteorološkom zaklonu do 35 C, a u Zagori će one zbog specifične orografije biti i nekoliko stupnjeva više. Držite se hlada, i ono najvažnije, ozbiljno shvatite savjete i upozorenja liječnika i meteorološke službe- poručio je Šolić.

I DHMZ upozorava da područje Splita u subotu i nedjelju očekuje velika opasnost od toplinskog vala. Pamet u glavu, šešir na glavu!

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije