FOTO: STRANI GOSTI U OBILASKU POLUOTOKA Kineski policajci na zadarskoj Rivi - susreli su zemljake-turiste i razmijenili iskustva o boravku u Hrvatskoj

FOTO: STRANI GOSTI U OBILASKU POLUOTOKA

U okviru lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“ jučer su policijski službenici  za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske u suradnji sa policijskim službenicima Službe policije PU zadarske, Prve policijske postaje Zadar i stranim policijskim službenicima, obišli staru gradsku jezgru, rivu i Turističko- informativni centar Zadar, objavila je zadarska policija.

    Turiste iz raznih zemalja koji su se zatekli na području stare gradske jezgre Grada Zadra i Rive  upoznavali su sa savjetima o samozaštitnom ponašanju. Turistima su podijeljene brošure  „Siguran odmor“  na jezicima zemalja iz kojih dolaze.
   Strani policijski službenici iz Republike Kine imali su susret sa turistima iz Kine.  Razmijenili su svoja iskustva o boravku u Republici Hrvatskoj, razgledavali Forum, a policajci su im tijekom druženja ukazali na savjete o samozaštitnom ponašanju usmjerene na prevenciju provala, krađa i džepnih krađa te im podijelili brošure na kineskom jeziku.
   Policijski službenici posjetili su i Turističko-informativni centar Zadar u kojem su zaposlenici kineskim policajcima objasnili koje  usluge Centar može pružiti njima i njihovim sugrađanima. Na policama Turističko-informativnog centra izložene su  brošure „Siguran odmor“ na dvanaest svjetskih jezika. 

 

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije

IZVIDI SE I DALJE PROVODE Zadarska policija: "Američki turisti našim službenicima nisu rekli ništa od onoga što su kasnije iznijeli na društvenim mrežama. Kad je trebalo početi krim istraživanje, oni su napustili Hrvatsku"

Zadarska policija:
  Nakon što su jutros iz zadarske policije potvrdili da se u noći sa subote na nedjelju u noćnom klubu &quo...
Zadarska policija: "Američki turisti našim službenicima nisu rekli ništa od onoga što su kasnije iznijeli na društvenim mrežama. Kad je trebalo početi krim istraživanje, oni su napustili Hrvatsku"

INCIDENT U GRADSKOJ UPRAVI UZBURKAO DUHOVE Vlasnik ugostiteljskog objekta (41) napao gradsku službenicu zbog koncesije za štekat! Nazvao nas je i osporio informacije iz policije, ali onda nas je nazvala i napadnuta, evo što nam je rekla...

Vlasnik ugostiteljskog objekta (41) napao gradsku službenicu zbog koncesije za štekat! Nazvao nas je i osporio informacije iz policije, ali onda nas je nazvala i napadnuta, evo što nam je rekla...
Zbog narušavanja javnog reda i mira policija je prijavila 41-godišnjaka iz Biograda. On je u četvrtak došao u...
Vlasnik ugostiteljskog objekta (41) napao gradsku službenicu zbog koncesije za štekat! Nazvao nas je i osporio informacije iz policije, ali onda nas je nazvala i napadnuta, evo što nam je rekla...