OD SUTRA NA INTERNET STRANICI GRADA ZADRA Jednim klikom do popisa gradskih zemljišta, javnih površina u zakupu, stanova i poslovnih prostora

OD SUTRA NA INTERNET STRANICI GRADA ZADRA

U utorak će na službenoj WEB stranici Grada Zadra jednim klikom biti dostupan popis svih zemljišta, javnih površina u zakupu, stambenih objekata i poslovnih prostora u vlasništvu Grada. Registar imovine se radio od početka prošle godine po uzoru na državni, a rezultat je "jedinstvena i transparentna baza podataka dostupnih kroz aplikaciju s funkcionalnim i praktičnim preglednikom", ocijenio je pročelnik za gradsku imovinu Tomislav Korona.

-Imovina Grada je razvrstana u četiri kategorije, građanima i svim zainteresiranim institucijama omogućen je i kartografski prikaz kako bi vidjeli gdje se svaka od nekretnina nalazi, a gradska je imovina izražena i u brojkama. Aplikaciju je izradio Inovativni Zadar, vodilo se računa o zaštiti podataka o najmoprimcima, zakupnicima i vlasnicima nekretnine, a tim će podacima moći pristupiti jedino ovlašteni ljudi iz gradske uprave kojima je ovako omogućen jednostavno, sigurno i ekonomično upravljanje gradskom imovinom, rekao je pročelnik Korona.

Direktor Inovativnog Zadra Alen Kociper pojasnio je kako će građani zahvaljujući aplikaciji moći vidjeti procijenjenu vrijednost, adresu, katastarsku česticu i procijenjenu vrijednost svakog pojedinačnog gradskog stana, te kartografski prikaz lokacije na kojoj se stan nalazi.

-Ovo je za građane važan alat koji im omogućava transparentan uvid u gradsku imovinu, a gradskoj administraciji olakšava upravljanje tom imovinom, rekao je Kociper.

Po ocjeni gradonačelnika Branka Dukića, objava Registra imovine je jedna od "najvažnijih stavki u dosadašnjem dijelu ovog mandata koja će ubrzati mnoge procese u Zadru".

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije

NAKON TRAGEDIJE U BIOGRADU U KOJOJ JE STRADALA MEDICINSKA SESTRA I MAJKA TRIJU DJEVOJČICA "Dosta mi je što svakodnevno doživljavam da mi je onaj koji mi je ubio suprugu ispred mene namjerno turira motorom, sad još i ovakvo ponašanje!"

Obitelj 36-godišnje Petre Mršić, medicinske sestre i majke triju djevojčica koja je prošle godine stradala pod k...
"Dosta mi je što svakodnevno doživljavam da mi je onaj koji mi je ubio suprugu ispred mene namjerno turira motorom, sad još i ovakvo ponašanje!"

"POVUKAO SE" NAKON ŠTO JE PUSTIO OSUMNJIČENE ZA SILOVANJE DA SE BRANE SA SLOBODE Sudac Ivan Marković zatražio policijsku zaštitu i odgodio suđenje za nezapamćen zločin koji je nad svojom djecom počinio otac s Paga!

Sudac Ivan Marković zatražio policijsku zaštitu i odgodio suđenje za nezapamćen zločin koji je nad svojom djecom počinio otac s Paga!
Sudac Kaznenog odjela Županijskog suda u Zadru Ivan Marković zatražio je zaštitu policije zbog prijetnji koje su...
Sudac Ivan Marković zatražio policijsku zaštitu i odgodio suđenje za nezapamćen zločin koji je nad svojom djecom počinio otac s Paga!