ZAVRŠIO EU PROJEKT KOJIM SE OBNOVIO PODUZETNIČKI INKUBATOR NA BOKANJCU Gradonačelnik se susreo s poduzetnicima i razgledao novi 3D laboratorij

ZAVRŠIO EU PROJEKT KOJIM SE OBNOVIO PODUZETNIČKI INKUBATOR NA BOKANJCU

U prostorima Inovativnog Zadra, zadarskog poduzetničkog inkubatora danas je predstavljen završetak EU projekta njegove rekonstrukcije i opremanja. Direktor Alan Kociper predstavio je nove usluge, posebice u ICT području i one koje se tek planiraju uvesti, a voditeljica sektora potpore poduzetništvu Ana Odvitović predstavila je infrastrukturne zahvate koji su napravljeni kako bi se povećala funkcionalnost inkubatora. U projekt je uloženo oko 6 milijuna kuna.

Prezentaciji je nazočio gradonačelnik Branko Dukić, koji je pozdravio napore i ulaganja tvrtke Inovativni Zadar u nove tehnologije i usluge koje koriste, osim korisnika inkubatora, i gradska uprava i njene ustanove i tvrtke. Obišao je novouređene prostore, u kojima su  poboljšane i građevinska i IT infrastruktura, a otvoren je 3D laboratorij s 3D printerom i gravirkom koje na raspolaganju zainteresiranim korisnicima i nova informatička učionica.

Također, s obzirom na stalnu popunjenost inkubatora i veliku zainteresiranost potencijalnih novih korisnika, ide se u izgradnju još jednog inkubatora, čiji je idejni projekt danas po prvi put predstavljen. U tijeku je projektiranje zgrade, a cijeli projekt će biti vrijedan 22 milijuna kuna.

Tvrka Inovativni Zadar zadnjih je godina značajno povećala prihode i aktivu, uspješno posluje te sudjeluje u brojnim projektima u digitalizaciji usluga na području grada Zadra.

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije

NAKON TRAGEDIJE U BIOGRADU U KOJOJ JE STRADALA MEDICINSKA SESTRA I MAJKA TRIJU DJEVOJČICA "Dosta mi je što svakodnevno doživljavam da mi je onaj koji mi je ubio suprugu ispred mene namjerno turira motorom, sad još i ovakvo ponašanje!"

Obitelj 36-godišnje Petre Mršić, medicinske sestre i majke triju djevojčica koja je prošle godine stradala pod k...
"Dosta mi je što svakodnevno doživljavam da mi je onaj koji mi je ubio suprugu ispred mene namjerno turira motorom, sad još i ovakvo ponašanje!"

VIDEO / FOTO: ODRŽAN PROSVJED ISPRED ZADARSKOG SUDA ZBOG PUŠTANJA NA SLOBODU OSUMNJIČENIKA ZA GRUPNO SILOVANJE Mladi u crnom zapalili svijeće, nosili su majice s natpisom "Sama si to tražila" i veliki transparent "Žene i djevojčice žrtve HR pravosuđa"

Mladi u crnom zapalili svijeće, nosili su majice s natpisom
Studenti i građani prosvjedovali su u srijedu navečer pred zadarskim Županijskim sudom zbog nedavne odluke suca ...
Mladi u crnom zapalili svijeće, nosili su majice s natpisom "Sama si to tražila" i veliki transparent "Žene i djevojčice žrtve HR pravosuđa"