FACEBOOK, INSTAGRAM I WHATSAPP U VELIKIM PROBLEMIMA Društvene mreže pale u dobrom dijelu svijeta, tek je mobilna verzija FB-a donekle funkcionalna...

FACEBOOK, INSTAGRAM I WHATSAPP U VELIKIM PROBLEMIMA

Korisnici društvenih mreža diljem svijeta suočavaju se danas s velikim poteškoćama u funkcioniranju njihovih omiljenih aplikacija: Facebook, Instagram i WhatsApp su nešto poslije 12 sati po hrvatskom vremenu u dobrom dijelu svijeta gotovo prestali funkcionirati.

Zasad nema nikakvih informacija o uzrocima pada ovih servisa, svih u vlasništvu Facebooka, a koje koriste milijarde ljudi diljem svijeta. Mobilna verzija Facebooka je u trenutku objave ovoga članka bila tek djelomično funkcionalna.

Stranica Down Detector, koja inače prati probleme u radu najpopularniih svjetskih internet stranica, također je registrirala da se nešto događa, a njihov feed pun je komentara nezadovoljnih korisnika. U kratkom vremenu objavljeno je više tisuća izvješća o padu Facebooka, a korisnici prijavljuju probleme u čitavoj Europi, Americi, Aziji...

Sudeći po karti koju su objavili, najviše poteškoća prijavljeno je na području Europe.

Komentatori se javljaju i na Twitteru, koji je također pun poruka o - Facebooku.

Ovo je već drugi veliki pad Facebooka i povezanih mreža u zadnje vrijeme. Posljednji put to se dogodilo početkom ožujka kada servisi nisu bili dostupni satima, što je bila dotad najveća tehnička poteškoća od pokretanja ovih mreža. U kompaniji koju je osnovao Mark Zuckerberg za pad su tada okrivili 'promjenu konfiguracije servera'.

Naslovnica Kalelarga