ROK ZA PODNOŠENJE PONUDA JE 11. RUJNA Ministarstvo državne imovine prodaje Hotel "Iž" - evo koja je početna cijena

ROK ZA PODNOŠENJE PONUDA JE 11. RUJNA

Ministarstvo državne imovine objavilo je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske. U prodaju ide deset državnih nekretnina, rok za podnošenje ponuda je 11. rujna, a među ponuđenim nekretninama nalazi se i zadarski Hotel "Iž".

Zgradu nekadašnjeg samačkog hotela, s ukupno 4.399,53 kvadratna metra površine, Ministarstvo prodaje po početnoj cijeni od 6,6 milijuna kuna. U natječaju, Ministarstvo navodi i ovo:

-U nekretnini se nalazi bespravni korisnik s obitelji protiv kojih se kod Općinskog suda u Zadru vodi sudski postupak radi ispražnjenja apartmana 118 u zgradi „Hotela Iž“ u Zadru, Ulica bana Josipa Jelačića 4 A, a koji postupak nije pravomoćno okončan. Republika Hrvatska ne odgovara kupcu za bilo kakva ograničenja uporabe nekretnine niti kupac može prema Republici Hrvatskoj postavljati druge stvarno pravne ili obvezno pravne zahtjeve te zahtjev za naknadu štete po bilo kojoj osnovi, kao niti tražiti od Republike Hrvatske novčanu naknadu za stambeno zbrinjavanje bespravnog korisnika s obitelji.

Osim Hotela "Iž", u prodaju idu i vila na Pantovčaku (675 kvadrata po početnoj cijeni od 18 milijuna kuna), vila u Grškovićevoj ulici u Zagrebu (350 kvadrata, 5,2 milijuna), građevinsko zemljište u Zagrebu (2.079 kvadrata, 6,8 milijuna), građevinsko zemljište u Motovunu (812 kvadrata, 162.000 kuna), građevinsko zemljište u Lipiku (2.355 kvadrata, 55.912 kuna), građevinsko zemljište u Malom Lošinju (381 kvadrat, 100.875 kuna), kuća i zemljište u Karlovcu, te manja građevinska zemljišta u Općini Punat na Krku i u Vižinadi.


 

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije