IDUĆEG TJEDNA U ZAGREBU Potpisuje se 33 milijuna kuna "težak" ugovor o financiranju Centra za mlade!

IDUĆEG TJEDNA U ZAGREBU

Početkom idućeg tjedna u Zagrebu, u Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova, bit će potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava budućem Centru za mlade, odnosno projektu rekonstrukcije i izrade novog urbanističkog rješenja prostora bivše vojarne u u ulici Stjepana radića u Zadru. Riječ je ukupno 33 milijuna kuna koje je Grad dužan potrošiti u roku od 26 mjeseci, a rok počinje teći od dana potpisivanja ugovora.

Ovime i službeno, nakon 12 godina čekanja, kreće realizacija velikog projekta koji će udomiti brojne zadarske udruge, mlade kreativce, ali i zadarsku Gradsku knjižnicu koja će dobiti tisuću od ukupno četiri tisuće kvadrata bivše vojarne i udvostručiti svoj sadašnji prostor. U prizemlju novog Centra za mlade bit će prostori za udruge, igraonice i razne izvedbene umjetnosti i velika multimedijalna dvorana. Druga etaža rezervirana je za adiministrativni dio i urede gradskih udruga u čijem su fokusu kultura i mladi dok će istočno krilo pripasti Gradskoj knjižnici.

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije

FOTO: STRAŠNA TRAGEDIJA NA PLAŽI U NINU Čovjeku pozlilo, kupači ga mrtvog izvlačili iz mora, njegova supruga u teškom stanju u bolnici. Policajac sve promatrao iz daljine – navodno zbog toga da ne smoči hlače!

Čovjeku pozlilo, kupači ga mrtvog izvlačili iz mora, njegova supruga u teškom stanju u bolnici. Policajac sve promatrao iz daljine – navodno zbog toga da ne smoči hlače!
Muškarac u dobi od 73 godine smrtno je stradao danas poslijepodne na Kraljičinoj plaži u Ninu, pred očima prestr...
Čovjeku pozlilo, kupači ga mrtvog izvlačili iz mora, njegova supruga u teškom stanju u bolnici. Policajac sve promatrao iz daljine – navodno zbog toga da ne smoči hlače!