FOTO: OTVORENE 58. GLAZBENE VEČERI U SV. DONATU Gradonačelnik Dukić: Ponosan sam što će idućih tjedana naš grad biti mjesto susreta s glazbom

FOTO: OTVORENE 58. GLAZBENE VEČERI U SV. DONATU

koncertom Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem dirigenta Pierre-André Valadea i uz tri solista na klaviru: Marijan Đuzel, Jurica Šoša i Andrej Gugnin otvorene 58. glazbene večeri u sv. Donatu.

Već tradicionalno, koncert za otvorenje održan je na prepunom Forumu uz kulisu crkve sv. Donata. Na otvaranju publici su se obratili Davor Trupković, pomoćnik ministrice kulture i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, koji je naglasio kako "s posebnim zadovoljstvom pozdravljam večeras sve umjetnike i vas vjerna publiko na početku ove jedinstvene zadarske i hrvatske glazbene manifestacije. Ponosan sam što će idućih tjedana naš grad biti mjesto susreta s glazbom u divnoj atmosferi koju zajedničkom energijom stvaraju glazbenici i posjetitelji.

Zajedno s Vama radujem se brojnim koncertima koje ove godine Večeri nude, uglednim gostima koji osvajaju brojne pozornice diljem svijeta, ali i našim zadarskim glazbenicima u čijim se izvedbama iz godine u godinu osjeća izuzetna predanost, srčanost i kvaliteta." 

Brojni koncerti su na programu do 9. kolovoza. Otvaranje i zatvaranje festivala su na otvorenom, na Forumu, a ostali u zadarskim sakralnim prostorima, s iskorakom i izvan Zadra - na otok Silbu i u Marinu Dalmacija.

Naslovnica Fotoreport