POLICIJA SLAŽE MOZAIK UŽASNOG KRVOPROLIĆA Pet misterioznih smrti, tri samostrela, dvije oporuke, pansion na osami i stan na drugom kraju države

POLICIJA SLAŽE MOZAIK UŽASNOG KRVOPROLIĆA

Pet misterioznih smrti, tri samostrela, dvije oporuke, pansion na osami i stan na drugom kraju Njemačke. U nedjelju je sobarica jednog pansiona u bavarskom gradu Passauu pronašla u jednoj sobi leš 53-godišnjeg muškaraca i dvije mlađe žene, u dobi od 33 i 30 godina.

Muškarac i 33-godišnja žena ležali su jedno pokraj drugog na krevetu držeći se za ruke, a iz tijela su im stršale brojne strelice - konkretno, muškarac je bio upucan s pet strelica, a žena s dvije, piše CNN. Treći leš, pronađen kako leži na podu, pogođen je jednom strelicom u vrat, prenio je Süddeutsche Zeitung. Sve troje ubijeno je samostrelom.

Osim ova tri leša u Passauu, sljedeći su dan u Wittingenu, gradiću od desetak tisuća stanovnika kod Gifhorna u Donjoj Saskoj, pronađena još dva tijela. To je na sasvim drugom kraju Njemačke. Ovdje su ubijene dvije žene, ali uzrok smrti nije samostrel. Ubijene su 35-godišnjakinja i 19-godišnjakinja, objavila je u utorak policija. Poslijepodne su rekli da je utvrđen identitet dvije mrtve žene, ali ga nisu otkrili.

Jedna od žrtava, 35-godišnja žena, bila je životna partnerica 30-godišnjakinje koja je umrla nakon ranjavanja samostrelom u Passauu, gradu s oko 50.000 stanovnika u Donjoj Bavarskoj, na Dunavu uz granicu s Austrijom. Kakve je veze imala s 19-godišnjakinjom čije je tijelo pronađeno u istom stanu, u utorak nije bilo poznato, kao ni to kako su umrle. Prirodna smrt je isključena, objavio je Thomas Reuter, glasnogovornik policije u gradu Gifhorno. Kakva je veza između smrti u Passauu i Wittingenu, ni to u utorak još nije bilo jasno.

Zbunjeni tužitelji

U Passauu je najvjerojatnije bila riječ o samoubojstvu, odnosno ubojstvu, objavilo je njemačko tužiteljstvo. No, što se dogodilo u Witingenu još nije bilo poznato. Nema naznaka da je u ubojstvu troje ljudi u Passauu sudjelovala neka četvrta osoba, rekao je glasnogovornik tužiteljstva u tom gradu. Obdukcijom je utvrđeno da su muškarac i žena, pronađeni na krevetu u pansionu u Passauu, usmrćeni pogotkom u srce. Tridesetogodišnjakinja, čije je tijelo pronađeno na podu iste sobe, preminula je od pogotka strelicom u vrat.

U sobi su pronađena tri samostrela, dva na krevetu i jedan u torbi. Prema onome što su istražitelji utvrdili do utorka poslijepodne, sve je ukazivalo na to da je 30-godišnjakinja prvo ubila muškarca i ženu, a potom samostrel uperila u sebe. Prema prvim nalazima, ubijeni nisu koristili alkohol ni droge.

Istražitelji trostruke smrti u pansionu u gradiću na obali Dunava utvrdili su da ni na jednom tijelu nisu pronađeni tragovi borbe, niti bilo kakav znak da se netko pokušao obraniti. U sobi su otkrivene dvije oporuke, koje su napisali muškarac i žena čija su tijela otkrivena na krevetu. Oni su usmrćeni prvim pogocima strelica ravno u srce, prenijeli su istražitelji, a ostale strelice iz samostrela pronađene na njihovim tijelima ispaljene su na njih nakon prvog smrtonosnog hica, ustanovila je obdukcija.

Tko su ubijeni?

Jedini muškarac od pet misterioznih žrtava je 53-godišnji Torsten W. iz Hachenburga, vlasnik trgovine srednjovjekovnim rekvizitima, objavio je tabloid Bild. Hachenburg je mjesto od 6000 stanovnika pokraj Koblenza koji se nalazi u regiji Falačko Porajnje na zapadu Njemačke. U svojoj trgovini Milities Conductius u Hachenburgu 53-godišnjak je, prema navodima Bilda, prodavao zastave srednjovjekovnih templara, mačeve i ratne sjekirice. Prema fotografiji koju je objavio najprodavaniji njemački list, u njegovoj je trgovini bila izložena lutka s crnim gaćicama i čarapama s halterima, poprskana krvlju.

Dva tijela u Wittingenu u Donjoj Saskoj pronađena su nakon što je policija krenula pretražiti stan u kojem je živjela 30-godišnjakinja koja je u Passauu vjerojatno prvo iz samostrela ubila muškarca i ženu, a potom i sebe. Stan u Wittingenu pak pripada ubijenoj 35-godišnjakinji čiji je tijelo u njemu i nađeno, prenosi Passauer Neue Presse. Ona je radila kao nastavnica u osnovnoj školi i dulje je bila bolesna. Njezina partnerica, 30-godišnjakinja iz pansiona na osami pokraj Passaua, čiji je leš pronađen na podu iznajmljene sobe, vodila je prodaju u pekarnici.

Njemački mediji imaju pravilo da ne pišu o samoubojstvima, no u ovom su slučaju od toga odustali s obzirom na neobične okolnosti i misterij kojim su obavijeni smrtni slučajevi u Donjoj Bavarskoj i Donjoj Saskoj. No, s obzirom na okolnosti, informacije vrlo ograničeno cure u medije.

Prema podacima Njemačkog streljačkog saveza (DSB), od oko 1,35 milijuna članova različitih streljačkih klubova diljem te 82-milijunske zemlje, oko 3000 ih koristi samostrele, prenio je Spiegel Online. Da biste kupili jedan samostrel, dovoljno je da ste napunili 18 godina jer za njega, prema njemačkom zakonu o oružju, ne morate imati posebnu dozvolu.

Naslovnica Forum

Najčitanije

SABORSKI ZASTUPNIK OTKRIO ŠTO SE DOGAĐA NA JEDNOM NAŠEM OTOKU Mještanin je čuo sina kako dogovara pošiljku heroina pa nazvao policiju. Za samo 10 minuta dobio je poziv s nepoznatog broja i jezivom prijetnjom...

Mještanin je čuo sina kako dogovara pošiljku heroina pa nazvao policiju. Za samo 10 minuta dobio je poziv s nepoznatog broja i jezivom prijetnjom...
Na sjednici saborskog Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav, premijer Andrej Plenković predsta...
Mještanin je čuo sina kako dogovara pošiljku heroina pa nazvao policiju. Za samo 10 minuta dobio je poziv s nepoznatog broja i jezivom prijetnjom...