VIDEO: SRAMOTNI NAPAD U SPLITU ZAVRŠIO OTKAZANOM UTAKMICOM Vaterpolisti Zvezde se hitno vraćaju u Beograd: "Da nisam skočio, ubili bi me!"

VIDEO: SRAMOTNI NAPAD U SPLITU ZAVRŠIO OTKAZANOM UTAKMICOM

U Splitu se danas dogodio incident koji je burno odjeknuo u cijeloj regiji. Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su na samoj splitskoj Rivi dok su ispijali kavu, nekoliko sati uoči planirane utakmice sa splitskim Mornarom u Jadranskoj ligi.

VIDEO: HULIGANI NAPALI VATERPOLISTE CRVENE ZVEZDE NA SPLITSKOJ RIVI Jedan se od batina spasio skokom u more: 'Odjednom je nastala skrika i vika!'

Četvorica igrača sjedili su na terasi kafića na glavnoj gradskoj šetnici i u tom im je trenutku prišla skupina mladića koja je zatražila da vaterpolisti skinu trenirke s klupskim obilježjima. Nakon toga došlo je do naguravanja, a prema neslužbenim informacijama, sijevnulo je i nekoliko udaraca, pišu Sportske novosti.

Trojica vaterpolista Crvene zvezde uspjela su pobjeći, a vratar Zvezde Aleksandro Kralj poslije nekoliko zadobivenih udaraca počeo je bježati od bijesnih mladića te se spasio skokom u more. Jedna je djevojka prva prišla i pomogla Zvezdinom vrataru.

"Da nisam skočio u more, ubili bi me", u šoku je izgovorio Aleksandar Kralj nakon što je izašao iz mora.

Splitska policija promptno je reagirala i dala se u potragu za petoricom mladića.

Nažalost, brutalni napad je već napravio štetu. Utakmica između splitskog Mornara i Crvene zvezde je otkazana, Zvezdaši se nakon incidenta hitno vraćaju natrag u Beograd, a predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić i direktor Zvezde Igor Milojević najavili su izvanrednu konferenciju za medije u 17 sati.

"Šokirani smo. Ovo je katastrofa. Vaterpolisti iz Hrvatske se uvijek slobodno šetaju u našoj zemlji u obelježjima njihovih klubova. Ovo je prosto nepojmljivo", rekao je Milojević za Blicsport.

Incident je službeno potvrdila policija koja je dojavu o napadu dobila u 13.40 sati.

"Jedan od napadnutih vaterpolista je skočio u more, a dvojica su pobjegla. Do našeg dolaska na mjesto događaja razbježali su se i napadači. Mladiću koji je skočio u more ponudili smo liječničku pomoć, no odbio je. Za sada nema vidljivih ozljeda. Odveli smo ga u hotel i tamo s njim obavili razgovor, te s ostalom dvojicom koji su uspjeli pobjeći. Paralelno s tim policija traga za počiniteljima i provodi kriminalističko istraživanje", kazala je za Hinu ŽeljkaRadošević iz splitske policije.

Svaki čin nasilja je jednostavno neprihvatljiv

Povodom izgreda u Splitu, priopćenjem za javnost se oglasio i čelni čovjek Regionalne lige, Perica Bukić.

"Ispred Hrvatskog vaterpolskog saveza, te u svoje osobno ime, najoštrije osuđujem izgred koji se dogodio na splitskoj rivi, a u kojem su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv.

U Regionalnoj vaterpolskoj ligi, u 11 sezona koliko se odvija ovo natjecanje nikada nismo imali nikakve izgrede, napade na sportaše ili njihov stozer. Uostalom, i ovaj napad se dogodio izvan ikakve moguće ovlasti tijela ovog natjecanja, budući da je do napada došlo na javnom prostoru u gradu, daleko od sportskog borilišta i u slobodno vrijeme sportaša.

Ono ćemu se iskreno i duboko nadam je da ovaj izgred neće utjecati na dosad iznimno korektne odnose između svih sudionika Regionalne lige, svih klubova i saveza, kao i na sam projekt zajedničkog sportskog natjecanja koji se dosad pokazao vrlo uspješnim za sve njegove dionike.

S druge strane, ovo što se dogodilo nikako niti mi u vaterpolskoj zajednici ne smijemo potcijeniti, te i nas obvezuje napraviti sa svoje strane dodatan napor da se ovakvo što više nikad i nigdje ne ponovi - izjavio je Perica Bukić, predsjednik Regionalne vaterpolske lige i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Naslovnica Forum

Najčitanije

ODLUČILA SAM PREKO OGLASNIKA POKLONITI SVOJE STVARI. NIKAD VIŠE! Izgubila sam tonu živaca, dobila gomilu ludih poruka, tri tipa su me htjela opasno prevariti, ali najjezivija bila je epizoda s čovjekom koji mi je poput morskog psa kružio oko zgrade...

 Izgubila sam tonu živaca, dobila gomilu ludih poruka, tri tipa su me htjela opasno prevariti, ali najjezivija bila je epizoda s čovjekom koji mi je poput morskog psa kružio oko zgrade...
Zbilja ne znam što me natjeralo da glumim mecenu, ali da sam znala koliko ću izgubiti živaca, dvaput bih razmisl...
Izgubila sam tonu živaca, dobila gomilu ludih poruka, tri tipa su me htjela opasno prevariti, ali najjezivija bila je epizoda s čovjekom koji mi je poput morskog psa kružio oko zgrade...