SRETNI GAY SUPRUŽNICI DRAŽEN ILINČIĆ I ALEN KOVAČ Pogledajte fotografije s izložbe o gay vjenčanjima brojnih hrvatskih LGBT parova!

SRETNI GAY SUPRUŽNICI DRAŽEN ILINČIĆ I ALEN KOVAČ

HTV-ov novinar kulture Dražen Ilinčić (56) došao je u društvu svog odabranika Alena pogledati izložbu nazvanu 'Sva naša vjenčanja' postavljenu u zagrebačkoj gradskoj knjižnici Bogdana Ogrizovića koju je organizirala udruga Dugine obitelji, piše Glorija.

Izložba se bavi gay vjenčanjima u Hrvatskoj, a sretan par se fotografirao kraj svojih privatnih fotografija s vjenčanja.

Na izložbi su prvi puta javno predstavljene privatne fotografije desetak istospolnih parova koje su sklopile životno partnerstvo u Republici Hrvatskoj ili brak izvan nje. U našoj galeriji pogledajte fotografije sretnih gay parova.

Ilinčić i njegov 17 godina mlađi partner Alen Kovač vjenčali su se deset mjeseci nakon izglasanog Zakona o životnom partnerstvu, odlučili su ozakoniti svoju vezu i postati svojevrstan simbol liberalizacije prava homoseksualaca u Hrvatskoj. Kao poznata osoba otvoreno je pričao o svojoj homoseksualnoj orijentaciji, a i prvo je 'lice' koje će dopustiti fotografiranje na sklapanju životnog partnerstva.

- Alen je zapravo došao na tu ideju. Svi su dosad odlično reagirali na našu odluku. A hoće li biti loših reakcija? Nikad nisam razmišljao negativno niti se opterećivao time. Možda nam netko dođe s transparentom pred vijećnicu, ali što sad - izjavio je tada Dražen i dodao kako je zadovoljan jednostavnom birokracijom prilikom realizacije sklapanja životnog partnerstva.

'Nakon svega sjeli smo na kavu i osjećali se baš zaneseno', ispričao je poznati novinar, vidno sretan zbog njihove odluke, navodi Glorija.

Naslovnica Forum

Najčitanije

ODLUČILA SAM PREKO OGLASNIKA POKLONITI SVOJE STVARI. NIKAD VIŠE! Izgubila sam tonu živaca, dobila gomilu ludih poruka, tri tipa su me htjela opasno prevariti, ali najjezivija bila je epizoda s čovjekom koji mi je poput morskog psa kružio oko zgrade...

 Izgubila sam tonu živaca, dobila gomilu ludih poruka, tri tipa su me htjela opasno prevariti, ali najjezivija bila je epizoda s čovjekom koji mi je poput morskog psa kružio oko zgrade...
Zbilja ne znam što me natjeralo da glumim mecenu, ali da sam znala koliko ću izgubiti živaca, dvaput bih razmisl...
Izgubila sam tonu živaca, dobila gomilu ludih poruka, tri tipa su me htjela opasno prevariti, ali najjezivija bila je epizoda s čovjekom koji mi je poput morskog psa kružio oko zgrade...