OTAC PREKO INTERNETA PRODAVAO VLASTITO DIJETE ZA 2.000 KUNA U kuću mu banula interventna policija, oduzeli mu dvoje djece: 'Ma to sam slučajno stavio'

OTAC PREKO INTERNETA PRODAVAO VLASTITO DIJETE ZA 2.000 KUNA

Dramatična filmska akcija odvijala se u malom podravskom mjestu nakon što je na jednom osvanuo oglas na internetskom portalu oca da prodaje vlastito petogodišnje dijete. Uz oglas je bila istaknuta i fotografija djeteta i cijena od 2.000 kuna, a u kuću su mu pripadnici interventne policije došli u pratnji Centra za socijalnu skrb.

Policiju su o oglasu, kako piše podravski.hr obavijestili šokirani administratori oglasnika, nakon čega je uslijedila akcija policije i nadležnih službi.

Najmanje desetak policajaca opkolilo je cijelo naselje, drugi su sa socijalnim radnicima upali u kuću. Ma, sve se dogodilo u nekoliko minuta – ispričao je za podravski.hr šokirani mještanin.

Policija je zapriječila sve izlaze iz ulice u kojoj je kuća s djetetom, a djelatnici Centra za socijalnu skrb pod pratnjom ‘plavaca’ ušli su u kuću i bojali su se izbijanja nasilja i opiranja roditelja.

“Centar za socijalnu skrb poduzeo je žurne mjere radi zaštite djece sukladno Obiteljskom zakonu te smo pokrenuli sudski postupak radi zaštite djece”, kratko nam je danas priopćeno iz mjerodavnog Centra za socijalnu skrb.

Centar je iz obitelji, zbog ozbiljnosti situacije, odmah izuzeo i drugo dijete. Oba djeteta su hitno udomljena, a oca koji je putem internetskog oglasnika objavio prodaju djeteta policija je kazneno prijavila “zbog sumnje u kaznena djela trgovanja ljudima i povrede prava djeteta”.

Otac se branio da je oglas s fotografijom djeteta na internet postavio slučajno te mu nije bila namjera prodati vlastitog mališana. No, Županijsko državno odvjetništvo oca na koncu neće teretiti za kazneno djelo trgovanja ljudima, već samo za povredu prava djeteta.

Djeca su zadržana u udomiteljstvu. Centar za socijalnu skrb još jednom mole sve medije i građane “da svakako odmah prijave nadležnim institucijama ukoliko uoče na internetu bilo kakav sadržaj na štetu djece”.

Naslovnica Forum

Najčitanije

LETAČICA S OTOKA Mlada Dalmatinka jedna je od četiri pilotkinje u Croatia Airlinesu: Vozim Airbus, nije to ništa posebno; Otkrila nam je kako izgleda njen radni dan te koja joj je omiljena nebeska ruta

Mlada Dalmatinka jedna je od četiri pilotkinje u Croatia Airlinesu: Vozim Airbus, nije to ništa posebno; Otkrila nam je kako izgleda njen radni dan te koja joj je omiljena nebeska ruta
  Još kao malena djevojčica, na samom početku osnovne škole, danas tridesetogodišnja Andrea Blašk...
Mlada Dalmatinka jedna je od četiri pilotkinje u Croatia Airlinesu: Vozim Airbus, nije to ništa posebno; Otkrila nam je kako izgleda njen radni dan te koja joj je omiljena nebeska ruta